A világ legfeleslegesebb szakmái: Ezeknek tényleg nincs értelme

A világ egyik legrosszabb munkái közé tartoznak azok, amelyek monotonak, sőt, kifejezetten depresszívek. Ezeket azonban lehet fokozni azzal, ha annak, amit csinálsz, semmi értelme sincs.

Ismeritek a viccet, hogy mi a világ legfeleslegesebb munkája? Indexet szerelni a BMW-be! A mókát félretéve, valóban léteznek olyan szakmák, amelyeknek nagyon kicsi vagy egyenesen semmi értelme nincsen.

Meglepően sok olyan szakma van, ami még mindig létezik, annak ellenére, hogy semmi hasznuk sincs, de legalább nem annyira borzalmasak, mint, amiket a Sulilife.hu cikkében összegyűjtöttünk. Az ezeket végző emberek biztosan nem azért csinálják, mert annyira élvezik, a fő motivációjuk valószínűleg a pénzszerzés.

1. Vízimentő az olimpiai úszómedence mellett

A vízimentők azért vannak a medencék mellett, hogy ha valaki rosszul lesz, segítsenek rajta, valamint, hogy rászóljanak azokra a gyerekekre, akik nem hajlandóak jól viselkedni a víz mellett. Tény, hogy jól jön, ha van valaki az olimpián is a medence mellett, ám nem valószínű, hogy munkája is lesz az ott ücsörgő vízimentőnek.

2. Állatpszichológusok

Néha a kisállatok rosszalkodnak. Ez kikerülhető tréning által, valamint, ha megtanítod nekik, hogyan kell viselkedniük. Itt nem az állatok lelkének létezését vagy nem létezését kérdőjelezzük meg, vagy nem létezése van megkérdőjelezve, hanem, hogy van olyan, aki valóban tud segíteni azon, hogy macskád vagy kutyusod megfelelően viselkedjen az otthonodban.

Állatpszichológus
ÁllatpszichológusFotó / Getty Images

3. Lift felügyelő

A régi idők hangulatát idézik azok az emberek, akik ott állnak a liftben melletted, hogy megnyomják neked a gombot, hogy bezáruljon az ajtó, és elinduljon a lift. Bár manapság már ritka ez a foglalkozás, azért még létezik.

Lift felügyelő
Lift felügyelőFotó / 123rf

4. Profi alvó

Akár tudományos kutatások végzéséről, akár matracok teszteléséről van szó, igazán furcsa és feleslegesnek tűnik úgy megnevezni valakit, mint profi alvó. Egy kutatás résztvevőjeként megnevezhetünk ilyen személyt, viszont ez nem egyenlő azzal, hogy valaki profi is lenne.

5. Ölelkező partner

Ha nincs kéznél egy maci, vagy a párnád, felbérelhetsz valakit, hogy bújjon össze veled, és megadja azt a pozitív érzést, amit az ölelkezés által szerzel. Ez azonban nem a legjobb módja a hiánypótlásának, inkább öleld meg egy barátodat vagy családtagodat, ahelyett, hogy fizess érte valakinek.