Tervezd a jövőd az ERASMUS-szal - Online Karriernap

Az ingyenes Europass – Erasmus+ Karriernapon online előadások keretében, szakemberek segítségével ismerheted meg az álláskeresés fázisait és megfelelő felkészülési módjait, valamint a karriertervezés lépéseit!

Érdekel, hogy mik az online munkaerőpiac sajátosságai? Kíváncsi vagy, hogy miben tűnnek ki a Z generációs fiatalok a pályakezdéskor? Szeretnél többet megtudni az Europass szolgáltatásairól vagy a diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatról? Itt az alkalom, hogy jobban megismerd a lehetőségeidet, ezáltal pedig tudatosan és felkészülten vághass bele az álláskeresésbe!

Mikor és hol?

Időpont: 2021.11.03. 10:00-14:00
Helyszín: Zoom

A programban való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az ezen az oldalon tudtok megtenni.

Mi vár rád az Europass-Erasmus+ Karriernapon?

  • Álláskeresési és önismeret: Építsd fel a sikeres én-márkádat és a karriertervedet! Segítenek, hogy jobban megismerhesd önmagad, valamint azokat a kompetenciáidat, amelyekkel kiemelkedhetsz az álláspiacon!
  • Lépj előre az Europass segítségével: Ismerd meg, hogyan találhatsz rá a legjobb álláslehetőségekre a megújult Europass segítségével!
  • Diploma utáni szakmai gyakorlat Erasmus+ ösztöndíjjal: A legtöbb munkahelyen elvárás az álláshirdetésre jelentkezővel szemben, hogy már rendelkezzen valamilyen munkatapasztalattal. Lépj ki úgy a nagybetűs életbe, hogy emiatt már nem kell aggódnod! Az Erasmus+ ösztöndíjjal akár végzés után is részt vehetsz külföldi szakmai gyakorlati programban. Kerülj képbe a lehetőségeiddel!
  • Z-generáció a munkaerőpiacon: Miben más a Z-generáció a pályakezdéskor és a munka a világában? Milyen sajátosságok határozzák meg a szerepüket a munkaerőpiacon? Ismerd meg a Z generáció sajátosságait!
  • Biztonságos munkavállalás - Így segít az EURES: Tudj meg mindent a biztonságos munkavállalásról és az Európai Foglalkoztatási Szolgálati további lehetőségeiről! Mire érdemes figyelni külföldről való hazatérés során? Mi a legbiztosabb módja annak, hogy elkerüld a feketemunkát? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz!

A teljes program:

10:00-10:05

Köszöntő: Szabó Csilla , kommunikációs igazgató – Tempus Közalapítvány

10:05-11:15

Álláskeresés és önismeret : Morvai Brigitta , branch manager - Randstad Hungary

11:15-11:25

Lépj előre az Europass segítségével: Kárpáti Nelli , junior referens – Nemzeti Europass Központ – Tempus Közalapítvány

11:25-11:35

Diploma utáni szakmai gyakorlat Erasmus+ ösztöndíjjal: Pálinkási Réka , pályázati koordinátor Tempus Közalapítvány

11:35-11:40

online kávészünet

11:40-12:20

Biztonságos munkavállalás - így segít az EURES: Molnárné Hegyi Eszter, Szabó Teodóra Judit EURES-tanácsadó - Európai Foglalkoztatási Szolgálat

12:20-13:00

Az online munkaerőpiac sajátosságai: Szemán Zoltán - Cvonline.hu

13:00-13:55

Z generáció a munkaerőpiacon: Filáj Gábor , ügyvezető igazgató, business coach - Umbrella Consulting Kft.

13:55-14:00

Elköszönés, zárás

A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.

Kérdésed van? Itt felteheted: europass@tpf.hu

Tudj meg többet az ösztöndíjakról a Tempus Közalapítvány oldalán.