Itt van minden, amit az adminisztrációs diákmunkákról tudnod kell!

Szeretnél bepillantást nyerni egy munkahely irodai részlegének működésébe? Jó a problémamegoldó készséged, és képes vagy az önálló munkavégzésre is? Akkor az adminisztrációs diákmunkákat egyértelműen neked találták ki! Mutatjuk, milyen előnyökkel jár!

Az adminisztrációs diákmunkák alatt általában minden olyan típusú munkát értünk, amely során környezetedben dolgozók munkáját támogatva, feladataik megoldását előkészítve, valamiféle adatrögzítést, papírmunkát végzel, vagy számítógépes táblázatokat kezelsz.

Milyen feladatokra lehet számítani?

A leggyakrabban előforduló feladatok többek között:

 • a számítógépes adatbevitel és rögzítés, Excel vagy egyéb programok segítségével. Ezekkel a legtöbb vállalat számára sok-sok értékes időt spórolhatsz meg, hiszen segíted az ott dolgozók munkáját, feladataik megoldását sokkal gördülékenyebbé teszed, és átláthatóvá varázsolod az adatrengeteget, amelyben nap mint nap dolgoznak. 
 • A vállalat email-jeinek kezelése, válogatása.
 • Sok esetben a kapcsolattartás is az adminisztrációs munkához sorolható. 
 • Szervezési feladatok is, mint például meetingek, találkozók, ügyfelekkel való megbeszélések megszervezése, de akár egy projekt alapjainak előkészítésében való részvétel is.
 • Papírmunka (például a dolgozók papírjainak rendszerezése, a beérkező levelek kezelése, nyomtatás, szkennelés, dokumentumok lefűzése)

 

 Milyen fizu jár az adminisztrációs munkákért?

A fizetés nagyjából 1000-1400 forintos órabért takar, a kötelezően elvállalandó órák száma egy héten pedig nyilván az adott vállalattól függ, de átlagosan ez heti 20 óra szokott lenni, amelyet az órarendedhez igazítva is könnyedén tudsz teljesíteni. Előny még, hogy az ilyesfajta munkák általában hétköznapokon végezhetők, így a hétvégéid mindig szabadok maradhatnak.

Az adminisztrációs állások a legrugalmasabb diákmunkák közé tartoznak.
Az adminisztrációs állások a legrugalmasabb diákmunkák közé tartoznak.Fotó / Meló-Diák

Milyen előnyei vannak?

Manapság a legtöbb munka végzéséhez szükségesek a számítógépes ismeretek, ezért adminisztrációs munkát végezni már diákként is, megfelelő alapokat adhat a későbbiekben irodai munkaterületen való elhelyezkedéshez. Ha szeretnél a munka világával megismerkedni, és belülről átélni az irodai környezetet, illetve annak működését, arra is tökéletesen alkalmas. Ez által a későbbiek során már nem lesz idegen számodra egy irodai atmoszféra. Ezen felül a hordozhatóság és a mobilitás mindenképp egy olyan érv emellett a munka mellett, amellyel nehéz versenyezni. A home office lehetőség és sok esetben a szabad időbeosztás aranyat ér!

Milyen feltételek kellenek hozzá?

Szerencsés, ha

 • biztos vagy a számítógépes tudásodban
 • beszélsz legalább egy idegen nyelvet
 • nem jelent nehézséget másokkal kommunikálni
 • képes vagy egy káosz papírhalmazból rendet teremteni
 • precíz vagy
 • jól oldod meg az eléd gördülő akadályokat

A legjobb tippünk, ha diákmunkát keresel: a Meló-Diák applikáció! Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz a munkákra, pontosan megadhatod, hogy mikor érsz rá, erről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!