Karrierötletek pénzorientált választáshoz, ha nem érdekel a pénzügyi szektor

Bár pénzzel nem lehet megvenni a boldogságot, mégis, jobb megtakarításokkal a bankszámládon sírdogálnod a saját albidban, mint egy csúnya kis szobában a lakótársaid hangoskodása mellett. De mégis, mik azok a szakmák, amelyek a legkézenfekvőbbek azoknak, akiket főleg a pénz motivál?

Fontos, hogy élvezd azt, amit csinálsz, és nem mindegy, mennyi fizetést kapsz a befektetett munkádért. Ez a faktora a karrierválasztásnak fontos, semmiképp sem lehet elhanyagolni. Még ha a számodra legideálisabb munkát is végzed, akkor sem tudsz benne rendesen kiteljesedni, ha alig tudod belőle fizetni a számláidat.

Emiatt érdemes olyan szakmák után nézned, amelyek anyagilag is kifizetődőek lehetnek:

1. Szoftverfejlesztő

A szoftverfejlesztők el tudnak igazodni a legtöbb számítógépes rendszerben, és lényegében bármilyen cégnél sikeresen pályázhatnak különböző állásokat. Egyetemi végzettség mindenképp jól jön ezen a területen, viszont megéri ezt a szakmát választanod, hisz szinte garantáltan lehetőséget biztosít az otthoni munkavégzésre, valamint az álláskereséssel sem lesz problémád.

2. Pszichológus

Bár egyetemi végzettség szükséges hozzá, de ha számodra megéri a befektetett idő, akkor érdemes ezt a szakterületet választanod. Semmiképp sem unalmas szakma, folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki emellett kötelezi el magát.

Fotó / 123RF

Alternatív megoldások, egyetemi végzettség nélkül:

3. Youtuber, influencer

Tény, hogy ezt befolyásolja a követőid száma, ám viszonylag nagy összegeket tudsz keresni akkor, ha bekerülsz az influencerek világába. Legjobb, ha hobbiként vágsz bele a platformod egyengetésébe, hisz akkor kevésbé érezheted a terhét a folyamatos tartalom előállításnak.

Fotó / 123RF

4. Vendéglátás

A vendéglátóiparban is egész jó fizukat haza lehet vinni, főleg, ha olyan helyen dolgozol, ahol jól jattolnak az emberek. Akkor válhat hasznodra, ha épp tanulmányaidat végzed, hisz mellette jól jön az a pénz, amit a tanulmányaid mellett szórakozásra, vagy a hobbidra költhetsz.