Tudod, mit csinál egy inszeminátor? Nézd meg a saját szemeddel!

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen – kellő számú jelentkező esetén – önköltséges szarvasmarha inszeminátor képzést indít. Ha megjött a kedved inszeminálni, ne habozz túl sokáig, ugyanis november 20-a a jelentkezési határidő.

De mi a fene az az inszeminátor?!
Az inszeminátor szó jelentése: mesterséges megtermékenyítést irányító állattenyésztési szakember. Latin orvosi szakszó (inseminator) az inseminare, inseminatum (megtermékenyít) nyomán, az in- (bele) és semen, seminis (mag, ondó) elemekből.

 A képzés célja

Olyan szakismerettel és felkészültséggel rendelkező szakembereket szeretnének képzni, akik a kis- és nagyüzemi szarvasmarha állomány mesterséges megtermékenyítését optimális időben, módon és a legeredményesebben tudják elvégezni, a termékenyítő anyagot kezelni és a tenyésztési munkában részt venni.

Most azonnal inszeminálni akarok, mehetek?!
Most azonnal inszeminálni akarok, mehetek?!Fotó / 123RF

A résztvevők szakmailag felkészült oktatók segítségével 120 elméleti és 180 gyakorlati órában sajátíthatják el a legfrissebb szakismereteket. A gyakorlati képzés helyszínét az SZTE biztosítja Hódmezővásárhelyen.

Most azonnal inszeminálni akarok, mehetek?!

A képzésnek három előfeltétele van:

  • Nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • Három év állattenyésztési gyakorlat
  • Egészségügyi alkalmasság

Mennyibe kerül?

A képzés díja 200 000 forint, jelenlegi SZTE hallgatók részére "akciósan" csak 175 000 forint, egészségügyi alkalmasságamely tartalmazza az oktatási segédlet árát és a vizsgadíjat is – két részletben is lehetséges fizetni. 

A jelentkezési lap letölthető ITT.