Milyen nyelvet tanuljak? 5 tipp, ha nem tudod, mibe vágj bele

Profi vagy már angolból, talán még egy másik idegennyelvből is és új projektet keresel? Simán csak egy érdekes új hobbira vágysz? Ha belevágnál egy új nyelvbe, segítünk kitalálni, melyik legyen az.

1. Mandarin

Akkor ajánljuk ezt, ha igazán kemény fába vágnád a fejszédet, de egyben olyan nyelvet sajátítanál el, ami nagyon is hasznodra válhat. Világszerte több mint egymilliárdan beszélik, ám itthon elég kevesen ahhoz, hogy a munkaerőpiacon komoly előnyt kovácsolhass belőle.

2. Olasz

Erről a dallamos déli nyelvről az a hír járja, hogy viszonylag könnyen tanulható és szórakoztató. Akkor ajánlanánk, ha nem feltétlen olyan nyelvet keresel, amit világszerte használhatsz, de szeretnéd kicsit a napsütötte, olasz életérzést megtapasztalni.

Profi vagy már angolból, talán még egy másik idegennyelvből is és új projektet keresel?
Profi vagy már angolból, talán még egy másik idegennyelvből is és új projektet keresel?Fotó / Unsplash

3. Orosz

Hiszed vagy sem, tőlünk kicsit keletebbre sokszor ezt a nyelvet használják a kommunikálni vágyó emberek és nem az angolt. Ez is igazi joker. Ha elsajátítod, a szláv nyelvet beszélő területek mellett a volt Szovjetunió országaiban is jól elboldogulhatsz, sőt Tolsztojt is olvashatsz eredetiben.

4. Spanyol

Ez a nyelv tényleg nemzetközi és interkontinentális: 400 millióan beszélik és 20 ország hivatalos nyelve. Ha Európától kezdve Mexikón keresztül, számos dél-amerikai országban kalandoznál, mindenképp ezt a nyelvet válaszd!

5. Arab

Az oroszhoz hasonlóan ez is számos ország közös nyelve, sokkal inkább, mint az angol. Nagyon ősi, különleges és a beszélők számát tekintve ötödik a világon. A Közel-Kelet sosem volt eseménytelen, ha , ezt mindenképp vedd fontolóra.

Kőszegi Anna