Erre a szakmára egyre nagyobb a kereslet – Az alapok elsajátíthatók egy tanfolyammal

Érdekel a marketing, és egyetemi tanulmányaid mellett szívesen elvégeznél egy olyan képzést, ami igazán piacképes tudást ad? Esetleg már eleve marketing szakon tanulsz, és szeretnéd kiegészíteni az egyetemen tanultakat a gyakorlatban is hasznosítható tudással? A jó hír az, hogy egyre nagyobb igény van az online marketingre, és számos tanfolyam indul távoktatásos és jelenléti formában is, aminek keretein belül te is a szakértőjévé válhatsz!

Jó, de mit csinál egy online marketing menedzser?

Ha már tanultál életed során akár egyetlen óra erejéig marketinget, az alatt az egy óra alatt biztosan elhangzott, hogy az eladás legfontosabb színtere immár az online tér. Az online marketing szakértője az az ember, aki keresőbaráttá teszi a cégek weboldalát, online hirdetéseket szerkeszt, közösségimédia-posztokat, blogbejegyzéseket és hírleveleket ír ügyfelei számára. A marketingmenedzserek kiváló kommunikációs készségű szakemberek, akiknek a vérükben van a kreativitás, kifogástalan szövegeket írnak, tudják, hogyan kell megszólítani a vásárlót, és ha kell, a számoktól és az Excel-tábláktól sem riadnak vissza.

Hol tudok ilyet tanulni?

Például itt, itt, itt és itt – ezek elvégzéséről tanúsítványt is kapsz. Árban általában 150-300 ezer forint között mozog egy átfogóbb tematikájú tanfolyam, de van, ahol arra is van lehetőség, hogy csak egy-egy részét végezd el. Az online marketinggel foglalkozó szakemberek szerint viszont érdemes a szakma több ágával alapszinten megismerkedni, és csak ez után specializálódni arra, ami téged a legjobban érdekel. Ha pedig már megvan a diplomád, érdemes utánanézni az egyetemek online marketing szakirányú továbbképzéseinek – az Edutus Egyetemen például 2021 őszén biztosan indul ilyen.

...ingyen nem lehet?

Dehogynem, csak meg kell találni a módját! Ha felkeltette az érdeklődésed a szakma, és egy tanfolyamra való beruházás helyett inkább a hátsó ablakon ugranál be az online marketing világába, kezdd egy ingyenes felkészítő anyaggal a netről! Ha marketing vagy más kapcsolódó szakon tanulsz, a szakmai gyakorlati programok is felérnek egy tanfolyammal: érdemes átböngészni például a MediaGo Alapítvány gyakornoki lehetőségeit. Ha pedig végtelenül elszánt vagy, és még azt sem bánod, hogy a tanfolyam keretein belül te kaphatsz fizetést, a GroupM Akadémia négy hónapos gyakornoki programja a tökéletes választás!

Konda Nikolett