Online magániskola INGYEN: ezt hatalmas hiba lenne kihagyni

Salman Khan azzal a céllal alapította meg a Khan Academyt, hogy a világon mindenki naprakész tudást szerezhessen, ingyen. Khan online korrepetálta egy rokonát, majd több ismerősét, végül elkezdett oktatóvideókat készíteni. Ezeknek a sikerein felbuzdulva hozta létre platformját, amin folyamatosan jelennek meg tananyagok minden témakörben.

KicsiknekSajnos magyar nyelvű anyagokból kevés van, ami kisgyermekeknek előzetes angoltudás nélkül megfelelne. Viszont ami van, az remek kiegészítője lehet az iskolai oktatásnak, főleg reál tárgyakból. Érettségi előtt állóknak pedig különösen bejöhetnek a középiskolai történelmet taglaló videók.
NagyoknakAngol tudással lehet igazán kiaknázni az oldalban rejlő lehetőségeket, de ez ne ijesszen meg, remek lehetőség ez a szakmai idegennyelv-tudásod fejlesztésére! Egyetemi szintű matematika, történelem, biológia, kémia és fizika kurzusokat vehetsz, amik hasznosak, ha korrepetálnád magad, de akkor is, ha csak az általános műveltséged gazdagítanád. Nem utolsó sorban pedig kiterjedt közgazdaságtani képzésgyűjteményt is találhatsz itt. Ha pedig "csak" magadat fejlesztenéd, ahhoz is akad segítség.

Salman Khan azzal a céllal alapította meg a Khan Academyt, hogy a világon mindenki naprakész tudást szerezhessen, ingyen.
Salman Khan azzal a céllal alapította meg a Khan Academyt, hogy a világon mindenki naprakész tudást szerezhessen, ingyen.Fotó / KHAN LAB SCHOOL AND KHAN ACADEMY

Ezeken kívül megismerkedhetsz a programozással is, ami talán a legaktuálisabb tudás, amit megszerezhetsz magadnak, ez abból is látszik, hogy mennyien jelentkeztek az állam által támogatott képzésre! Ha lecsúsztál róla, vagy szimplán belekóstolnál ebbe a témába remek lehetőség a Khan Academy. Hab a tortán ebben a témakörben a Pixar által támogatott, animációs filmkészítés kurzus.

Sófalvi Márton