Középiskolai felvételi: mit vigyél magaddal mindenképp?

A középiskolai felvételi eljárás január 23.-án, azaz szombaton veszi kezdetét a magyar és matematika írásbeli vizsgákkal. Összegyűjtöttük, miket kell mindenképpen magaddal vinned az alkalomra, hogy a igazán felkészült lehess és a legtöbbet tudd kihozni magadból!

Eszközök, melyeket ne hagyj otthon:

  • A legfontosabb, amire oda kell figyelned, hogy legyen mivel írnod. A feladatlapokat kizárólag kék vagy fekete tollal lehet kitölteni, így valamelyik színből mindenképpen legyen nálad több, jól működő és kényelmesen fogható darab, nehogy a vizsga közben fogyj ki a tintából! Ceruza is legyen nálad, hiszen a rajzolós feladatoknál megkönnyítheti a dolgod.
  • A magyar felvételihez semmilyen segédeszköz nem használható, azonban a matematika feladatsorhoz vigyél magaddal rajzeszközöket, azaz vonalzót, körzőt, és szögmérőt. Azonban arra készülj fel, hogy számológépet, vagy másfajta eszközöket nem használhatsz majd.

Ami mindig jó, ha nálad van:

  • A járványhelyzetre való tekintettel ne felejtsd el magaddal vinni a maszkodat, hiszen viselése kötelező a diákok és a tanárok számára egyaránt.
  • Mindenképpen csomagolj a táskádba vizet, vagy valamilyen üdítőitalt, hiszen a folyadékfogyasztás serkenti a koncentrációd és a teljesítményed.
  • Ezen kívül legyen nálad egy apró cukros nasi, mint például csoki, szőlőcukor vagy gyümölcs, mellyel sok energiát szerezhetsz a nehéz feladatok megoldásához. A többiekre és magadra való tekintettel valami olyat válassz, amely kinyitása nem jár sok zajjal és idővel.
  • Ezek mellett mindig jól jön, ha van nálad egy csomag zsebkendő vagy szalvéta, és nem azzal megy el az idő, hogy kérni kell valakitől.
  • Nem árt, ha viszel magaddal egy kis zsebórát vagy karórát, hogy láthasd magadnak az időt és jól be tudd osztani a feladatokat.

Az Unilife csapata sok sikert kíván minden felvételizőnek!

Csesznok Flóra