Új szakirányú továbbképzési szakot indít a Corvinus és az Óbudai Egyetem

A két egyetem új közös képzése az idén keresztfélévben induló iparvállalati műszaki szakközgazdász és menedzser szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, amelyre február 15-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campus és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara által indított iparvállalati műszaki szakközgazdász és menedzser szakirányú továbbképzés teljesen újnak számít a magyar felsőoktatásban. Az új képzést a helyi munkáltatók igényeivel indokolták. Székesfehérvár meghatározó cégei az intézmények közleménye szerint olyan szakképzést látnának szívesen, mely az ipari vállalatok középvezetőit képezné tovább, hogy azok vezetővé válhassanak. A képzés előnyei közül kiemelték, hogy a változó vállalati igényeket követve piacképes tudást ad.

A legfontosabb információk a képzésről:

  • A szakirányú továbbképzés azt jelenti, hogy a képzésre való belépő egy meglévő diploma. A képzés nem ad felsőfokú végzettséget, viszont oklevelet igen.
  • Két külön képzésről van szó. Az iparvállalati műszaki menedzser képzésre bármilyen, legalább alapszakos (korábban főiskolai szintű) diplomával felvételt lehet nyerni, az iparvállalati műszaki szakközgazdász képzésre pedig szintén legalább alapszakos gazdaságtudományi diplomával lehet bekerülni.
  • Csak levelező munkarendben lehet elvégezni.
  • A képzés négy féléves.

A képzésről további információt a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján találhatsz.

forrás: MTI