Jó hír a közlekedési ágazat munkavállalóinak!

Virtuális program indul a közlekedési ágazat munkavállalói számára. A továbbképzésben korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, komplex közlekedési képzési és vizsgacentrumot alakítanak ki, a képzések a tervek szerint akár már 2021 második felében elindulhatnak! Mutatjuk a részleteket!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elindított, 7 milliárd forintos keretösszegű közlekedési projekt vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, amely más ágazatok hasonló programjai számára is mintául szolgálhat. A szükségleteknek megfelelő, versenyképes és naprakész tudás biztosítása érdekében elsőként a munkáltatói igényeket térképezik fel. A foglalkoztatottak képzettségi szintjéhez alkalmazkodó oktatási paletta és szolgáltatási csomag részeként

  • harmincféle szakmai készség fejlesztésére készülnek képzési programok,
  • hangsúlyos szerepet kapnak a működést támogató informatikai fejlesztések és az eszközvásárlás.

A program a szektor sajátosságaihoz igazodó, kompetencia alapú képzési kínálattal és egyedi készségfelmérési módszertannal ösztönzi a munkavállalók eredményes továbbképzését. Az egységes, fenntartható felnőttképzési rendszer dolgozóik fejlesztésével erősíti a résztvevő cégek munkaerő-megtartási képességét. A projektben első körben a közlekedési vállalatok 8000 munkavállalójának készség felmérése és képzése valósul meg.

Virtuális program indul a közlekedési ágazat munkavállalói számára.
Virtuális program indul a közlekedési ágazat munkavállalói számára.Fotó / Shutterstock

 

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta:

  • A közlekedési képzési és vizsgacentrum korszerű felnőttképzési módszertannal és infrastruktúrával várja majd a tanulni vágyókat.
  • VR technológiára, szimulátorokra épülő virtuális tanulási térben fejleszthetők a gyakorlati készségek
  • a mobil képzési helyszín pedig az ország minden részében élők számára azonos lehetőségeket teremt.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta:

  • a kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek - és közülük leginkább az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők - minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben.
  • a program a közlekedési ágazatban dolgozókat munkáltatóik számára is hasznos ismeretek, készségek és kompetenciák megszerzéséhez segíti hozzá.
  • a csatlakozás lehetősége nyitva áll az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények és a szakképzésben oktatók, tanulók előtt.

További információk, regisztrációs felület és folyamatosan bővülő képzési jegyzék a program honlapján érhetők el.

forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium