Nyitott vagy a klasszikus zenére és szeretnél világhírű zenészektől tanulni? Jelentkezz!

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára, ahol hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban, mutatjuk a részleteket!

Április 30-ig lehet elküldeni a bemutatkozó videókat, a járványhelyzet miatt online formában. Olyan tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiatalok jelentkezését várják, akik elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket.

A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A kezdetek óta minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítette zenei tudását.

A kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés teljesen ingyenes. A 12 hetes dzsessz és klasszikus zenei képzést a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában tartják.

Ebben az évben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Snétberger Program. Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a jubileumi év mérföldkő számukra.

Snétberger Ferenc Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású magyar gitárművész.Fotó / Snétberger Ferenc Zenei Tehetség Központ

Tíz évvel ezelőtt egy olyan programot indítottak el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Remélik, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudják megünnepelni a jubileumot.

A Snétberger Program 10 éves működése alatt csaknem 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusokat és 100 órányi koncertet adtak évente.

Bővebb információ és a jelentkezési űrlap a program honlapján érhető el. Ne feledjétek el a jelentkezési határidő 2021. április 30.

Magyar Krisztina

forrás: MTI