Sikeres a digitális szakadék csökkentésére irányuló projekt

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a "Digitális szakadék csökkentése" című európai uniós kiemelt projekt keretében eddig 230 ezer ember számára biztosított lehetőséget az alapszintű digitális kompetenciák elsajátítására és fejlesztésére.

A digitális írástudás és annak fejlesztése ma már kulcskompetenciának számít a munkaerőpiacon, jelenleg pedig különösen hangsúlyos a távoktatás és a távmunka miatt. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal majdnem 23 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében indított képzések a kevésbé fejlett régiókban élők és alacsony iskolai végzettségűek számára nyújtanak segítséget az alapfokú digitális készségek elsajátításában és az elektronikus ügyintézési folyamatokban való eligazodásban.
A megszerzett tudás növeli a nehezebb helyzetben lévő járásokban élők elhelyezkedési esélyeit és számos területen megkönnyíti az életet a járványidőszakban is. A program során két egymásra épülő képzés valósul meg, amelyek keretében a résztvevők megtanulhatják a számítógép használatának alapjait és elsajátíthatják az okoseszközök működtetését is.