Hogyan végezheted el az iskolai közösségi szolgálatot a járvány alatt?

A koronavírus-járvány sok egyéb mellett, az iskolai közösségi szolgálatok teljesítését is bonyolította. Sokféle információ kering arról, hogy most akkor tulajdonképpen mit is fogadnak el és mit nem. Ha ez neked is gondot okozott, akkor van egy jó hírünk!

Március 24-én megrendezésre kerül az Iskolai közösségi szolgálat szakmai nap és börze, amely pont ezért jött létre, hogy segítsen eligazodni a jelenlegi kavarodásban. Hogy pontosan hogyan?

Fotó / Shutterstock / Erzsébet Ifjúsági Alap

A rendezvény keretén belül számos előadást és kerekasztal beszélgetést tekinthettek meg, melyek során töviröl hegyire elmagyarázzák az iskolai közösségi szolgálatot érintő jelenlegi szabályokat, így ti is naprakészek lehettek. Emellett pedig pár élménybeszámolót is meghallgathattok olyan önkéntesektől, akiket a közösségi szolgálat indított el ezen azúton.

Ha pedig már végeztél valami közösségi munkát, ám az valami okból félbemaradt, az se baj.

A rendezvény utolsó szegmensében ugyanis jó pár civil szervezet fog bemutatkozni, akikhez jelenleg is mehettek, mindegy hány óráról lenne szó. Szóval, ha maga az elméleti háttér annyira nem is érdekel, akkor is megéri regisztrálnod, hiszen lehet, hogy az élménybeszámolók során, vagy a bemutatkozó részben megismersz egy olyan ügyet, amely mögé akár az 50 órát követően is beállnál.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, ITT tudod megtekinteni a részletes programokat. Illetve fontos kihangsúlyozni, hogy a rendezvény regisztrációköteles, melyet szintén a fenti linken tudtok megtenni!