Gyógyszerészhallgatóknak indít egyedülálló képzést a PTE

Új képzési programot indít a Pécsi Tudományegyetem "üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak" címmel. A Gyógyszerésztudományi Kar és a Közgazdaságtudományi Kar együttműködése révén létfontosságú gazdasági, pénzügyi és marketing ismereteket szerezhetnek a hallgatók. Mutatjuk a részleteket!

A PTE Gyószerésztudományi Karán felismerték, hogy a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás területein szükség van a gazdasági ismeretekre és a megfelelő marketingszemléletre. Akik saját vállalkozásukban próbálnának szerencsét: a szilárd alapokon túl a gazdasági, pénzügyi és marketing terület ismerete nyújthat versenyelőnyt a későbbiek folyamán. A gyógyszerészképzéssel párhuzamosan futó program egyúttal ugródeszka azoknak, akik az üzleti mesterképzésben is szeretnék mélyíteni tudásukat.

Dr. Fittler András, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese gyakorló gyógyszerészként és oktatóként is jól tudja, hogy milyen nagy szükség van az alapos gazdasági alapismeretekre annak érdekében, hogy valaki sikeres gyógyszertári vállalkozást üzemeltessen, vagy, hogy egy ilyen vállalkozás tagjává váljon.

A 2019 szeptemberében indult program:

  • célja olyan gazdasági részképzés nyújtása a pécsi gyógyszerészhallgatók számára, amely által a diákok elsajátítják későbbi munkájuk – például egy gyógyszertár menedzselése – során a gyógyszerészeti ismeretek mellett elengedhetetlen üzleti ismereteket és képességeket, készségeket.
  • Emellett nagy segítséget nyújt a közgazdasági mesterdiplomában is gondolkozó diákok részére, hiszen teljesítésével fontos, az üzleti mesterképzésekbe való belépéshez elengedhetetlen gazdasági kreditekkel gyarapodnak.
  • hét szemeszteres, tárgyai szabadon választhatók, a képzésben való részvétel nem jelent extra költséget a hallgatókra nézve.

A piaci szemléletű kurzusokra a képzés indulása óta a magyar nyelvű programban mintegy 40 hallgató jelentkezett, az angol nyelvű program előkészítés alatt áll. A hallgatóktól számos pozitív visszajelzés érkezett. A képzésről további információk az egyetem honlapján érhetők el.


forrás: PTE