“Borásznak lenni egy élethosszig tartó tanulás” - Corvinus Business Intelligence

A Corvinus Business Intelligence podcast műsorában Theodore S. Boone, a Corvinus oktatója és hallgatói várnak aktuális és érdekes üzleti témákkal. Ismerd meg első kézből a jövő üzleti vezetőit és projektjeiket, amelyeken jelenleg is dolgoznak.

Egy korábbi adás vendége Bujdosó Ferenc volt, a balatoni Bujdosó pincészet harmadik generációs bortermelője. A Corvinus Business Intelligence műsorvezetőivel Theodore S. Boone-nal és Dancsak Laurával vitatják meg a borászat egyes pontjait.

A 23 perces podcast adásban Bujdosó Ferenc röviden elmeséli a családi borászat történetét. Családjuk 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a Somogyi-dombság dűlőiben. A pince 60%-át fehér fajták teszik ki. Helyi és hungarikum fajtákkal dolgoznak, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő a sauvignon blanc, a muscat lunel, a rajnai rizling és a chardonnay, míg a kék szőlők közül a merlot.

A Corvinus Business Intelligence podcast-ben minden adás angolul zajlik.
A Corvinus Business Intelligence podcast-ben minden adás angolul zajlik.Fotó / 123RF

Ferenc azt vallja, a borászat egy élethosszig tartó tanulás az egyetem után is. Sok tapasztalat és borkóstolás szükséges a fejlődéshez. Ő maga is tanult másoktól, ellátogatott jobb borászatokhoz, hiszen a segítség kérés, a másokról való tanulás és fejlődni akarás erénynek számít, nem pedig szégyellni való dolognak.

Általános képet kaphatunk a magyar borpiacról, borrégiókról és közöttük lévő versenyről is. Ezen kívül természetesen arról is szó esik, a Covid hogyan befolyásolta a szektort. A megszűnő borfesztiválok és felerősödő online értékesítésre való átállás minden borászat számára időt és energiát igényelt.

Ha a te érdeklődésedet is felkeltette az egyetem podcast csatornája, megismernéd a Bujdosó Pincészetet, vagy csak az angol hallás utáni készségeidet tesztelnéd, akkorhallgass bele ebbe a podcast adásbais.