Megvannak a Tanítsunk Magyarországért és a Mediaworks közös novellaíró pályázatának győztesei

Novellaíró pályázatot hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tanítsunk Magyarországért programja a Mediaworks Hungary Zrt. kiadóval és a SuliLife.hu oktatási portállal közösen. A győzteseket június 17-én, ünnepélyes keretek között hirdették ki a Fővárosi Állat- és Növénykert „Varázshegy" rendezvénytermében.

A diákok két különböző kategóriában is indulhattak: leírhatták milyennek képzelik el életük legszebb napját (ebben a témakörben 48 mű érkezett be), valamint, hogy hogyan képzelnék el magukat szuperhősként vagy miniszterelnökként (ebben a témakörben pedig 51 pályázat érkezett be).

A sajtótájékoztatót a Tanítsunk Magyarországért program vezetője, Darázs Dóra, nyitotta meg, ő volt a rendezvény házigazdája, aki bemutatta az ötfős szakmai zsűri tagjait:

  • Dr. György Lászlót - az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárát,
  • Paplanos Pétert - a program alapítóját és a verseny ötletgazdáját, a Mediaworks Hungrary Zrt. innovációs igazgatóját,
  • Pintér Líviát - a SuliLife és az UniLife főszerkesztőjét,
  • Toót-Holló Tamást - a Magyar Nemzet főszerkesztőjét,
  • György Katát, aki az ötödik zsűritagnak: Kolozsi Ildikónak - a That's Life és a Sport's Life főszerkesztőjének nevében adta át a díjat.

A teljes beszámolót itt olvashatod el.

Két kategóriában lehetett indulni:

  • Ha én miniszterelnök vagy szuperhős lennék
  • Életem legszebb napja

Mindkét kategóriában az első három legjobb novellát díjazták, valamint az összes, 99 novella közül a legjobb kapta meg a fődíjat. A két különdíjas a 'Ha én miniszterelnök vagy szuperhős lennék' kategóriából került ki.

Kíváncsi vagy az alkotásokra? Akkor kattints ide és olvasd el a nyertesek remekműveit!

Nézd meg az esemény összefoglaló videóját is:

 Ha pedig még többet szeretnél megtudni a pályázokról, akkor ezt a cikket se hagyd ki!