Soha nem volt még ennyi lehetőség arra, hogy fejleszd magad

Itt a nyár, és a hőségen kívül még egy kis szabadidő is a nyakadba szakadt? Egyszerűen nem tudsz mit kezdeni magaddal? Lehet, egy kis önfejlesztés hiányzik a lelkednek, amihez összegyűjtöttünk pár oldalt, hogy könnyebben nekiláthass!

Kevés jobb érzés van, a sikerélménynél, főleg akkor, ha valami újat és olyat tanulsz, ami a te területeden hasznos, legyen szó a szakmádról, vagy egy új hobbiról. Szerencsére – egy kis angoltudással – ma már jobbnál-jobb oldalak között válogathatsz, amelyek a lezárások alatt, nagyon komoly versenybe kerültek egymással. Ennek eredménye az, hogy mindegyik a lehető legjobban a felhasználó, vagyis a te kedvedben akar járni.

Khan Academy

Khan Academy
Khan Academy

Már korábban írtunk a Khan Academyről, amin teljesen ingyenesen tanulhatsz főiskolai és egyetemi szinten.

Peer 2 Peer University (P2PU)

Peer 2 Peer University
Peer 2 Peer University

A P2PU szintén teljesen ingyenes közösségi felület, ami egyetemi szintű előadásoknak és tanulóköröknek ad helyet. Ezek önszerveződő csoportok, a tudomány és az élet minden területéről.

edX

edX
edX

Az MIT és Harvard közös projektje, amin heti rendszerességgel tanulhatsz, és akár mesterdiplomát is szerezhetsz! Utóbbi természetesen nem olcsó mulatság, de mellettük rengeteg hasznos és ingyenes kurzust elvégezhetsz itt.

Alison

Teljesen ingyenes felület, amin nem akadémiai, hanem munkapiaci tudást szerezhetsz. Egyetemistaként ez különösen hasznos akkor, ha nem jött össze semmilyen szakmai gyakorlat a nyárra.

Skillshare

Skillshare
SkillshareFotó / YouTube

Ha néztél már videót Youtube-on, bizonyára találkoztál már a Skillshare-rel, ami egy havidíjas platform és az oktatók személyiségén van a hangsúly. Egy igazán színes-szagos felület, amin sokat tanulhatsz művészetről és hobbikról is.