Ejtőzés órák között - Így használd ki a szabadidőd

Most, hogy az egyetemek visszaálltak a jelenléti oktatásra, biztosan neked is vannak olyan órák az órarendedben, amelyek között nem éri meg hazamenned, viszont van annyi időd, amit nem tudsz elütni azzal, hogy átsétálj egyik tememtől a másikig.

A jelenléti oktatás egyik hátránya az, hogy bizony nem lehet már otthon főzni, takarítani az előadások alatt, részt kell venni azokon. Ebből következik, hogy be kell menni az egyetemre, és ott viszonylag sok időt kell eltölteni. Főleg úgy, ha fél vagy egy órákat kell várnod a két előadás között.

Ilyen esetben, ha aránylag gyakran kell ejtőznöd az órák között a félresikerült órarended miatt, lehet, hasznos tippekre fogsz nálunk találni.

1. Intézd el a feladataidat

Ha el kell szaladnod a postára, időpontot kell kérned az orvoshoz vagy be kell szerezned valamilyen könyveket, azt megteheted az óráid között is. Így nem kell az órák után még ezzel foglalkoznod, hanem egyenesen mehetsz haza.

2. Olvass, nézz ismeretterjesztő videókat

Ha nem fáradtál el nagyon az órád után, akkor két óra között használd ki a szabadidődet, és fogyassz ismeretterjesztő tartalmakat. Így nemcsak a közösségi média applikációidat pörgeted, hanem valami értelmes elfoglaltságot választasz.

3. Kávézz egy haveroddal

Nincs jobb módja annak, hogy hasznosan használd ki a fennmaradó időt, mint találkozz egy évfolyamtársaddal vagy haveroddal, és megigyatok egy kávét. Ha kifejezetten kevés a szabadidőd, az egyetem melletti kávézó biztosan megfelelő találkozóhely lesz egy laza beszélgetéshez.

4. Válaszolj az üzeneteidre, e-mailekre

Ha nincs túl sok időd, válaszolj a beérkező üzeneteidre, feltéve, ha ezt nem tudod megtenni az előadások alatt. Lehet, fontos volt az a hívás vagy üzenet, amire jobb minél hamarabb válaszolnod!

Ha nincs túl sok időd, válaszolj a beérkező üzeneteidre, hogy hasznosan teljen az időd.
Ha nincs túl sok időd, válaszolj a beérkező üzeneteidre, hogy hasznosan teljen az időd.Fotó / Shutterstock