Egyetemek nagyító alatt: Miért érdemes a BME-t választanod?

A BME-n nem csak a jelenlegi, hanem a jövő technológiáira is felkészítik a diákokat, itt indul például a világon az elsők között űrmérnök képzés is. Cikk- és videósorozatunkban bemutatjuk, hogy melyik felsőoktatási intézmény, miért érdemes arra, hogy elsők közé kerüljön a listán a felvételi jelentkezéskor!

Nobel-díja elnyerésének 50. évfordulója alkalmából tartottak Gábor Dénes Napot a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen, ezzel tisztelegve a magyar fizikus előtt. A rendezvényen diákok készítettek hologramokat, továbbá kiállításokkal és ismeretterjesztő előadásokkal is készültek az érdeklődőknek.
Dr. Czigány Tibor, az egyetem rektora szerint azért érdemes a BME-t választani, mert itt játszva tanulhatnak a diákok, és az oktatók minden munkafolyamatba bevonják őket. A világ legkisebb működő műholdját is együtt fejlesztették ki a tanárok és a diákok a BME-n, ami azóta is funkcionál, valamint fontos adatokat szolgáltat az űrből.
A nyílt napon Sánta Botond doktorandusz és dr. Czigány Tibor rektor adta az inspirációt a diákoknak, hogy miért éri meg BME-s hallgatónak lenni!