KVÍZ: Átmentél volna az idei érettségin?

Bár az érettségi szezon írásbeli része egészen május végéig tart, tekintve, hogy idén csak különleges esetekben tartanak szóbeliket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a diákok már túl vannak a nehezén. Készítettünk egy kvízt a feladatokból – vegyesen válogattunk, de ne aggódj, az idegen nyelveket kihagytuk. Hogy sikerült volna?

Az idén érettségizők legjobb barátja egyértelműen a SuliLife.hu. Legyen szó felkészülésről, megoldásokról, segédletekről, információkról, A-Z-ig minden megtalálható az oldalon. Mielőtt lecsekkoljuk, hogyan szerepeltél volna, lássuk, milyen volt visszhangja az idei vizsgáknak!

A tavalyi érettségi sem volt mindennapi, ugyanis 80 ezer diák vizsgázott itthon egy kirobbanó világjárvány kellős közepén. Azonban egy év eltelt, és sajnos nem javult a helyzet. Sőt... Míg az előző évben vizsgázóknak csupán fél évet kellett távoktatásban tölteniük, addig a mostani végzősöknek már egy teljes tanév ilyen formában telt el.

A magyar nem volt extra

A SuliLife szaktanára szerint a magyar feladatsor hasonló nehézségű volt, mint az előző években. Nem igazán érte váratlan kihívás az érettségizőket: Mikszáth Kálmán novellájának elemzése, illetve Tóth Árpád és Arany János versének összehasonlítása között választhattak. Itt megnézheted, melyiket választották többen.

Matek, a rémálom

Azzal nem mondunk újat, hogy a legtöbb diák a matek érettségitől parázik leginkább. Online oktatás idején azonban hatványozottan igaz ez az állítás. Márton Viktor, a matek és a TikTok magyar királya (és nem mellesleg a SuliLife szakértője) szerint a feladatok nem voltak meglepőek, azonban azok megfogalmazása annál inkább. Ez, illetve az otthon tanulás lehetett az oka, hogy sokakat kiakasztott az idei vizsga.

A történelem sem volt egyszerű

De azért mégiscsak könnyebb volt a mateknál. Péter Dávid történelem szakos tanár szerint nagyon jól összeállított, változatos feladatsort kaptak a diákok. A rendelkezésre álló 180 perc elég is volt a megoldásra, a feladatok szövegét és az instrukciókat azonban nagyon el kellett olvasni. A vélemények megoszlottak, többen a "tippmix" jelzővel illették az első részt.

English / Deutsch

Mire eljutottunk az angol és német érettségikhez, már mindent láttak, átéltek a tanulók. Talán kicsit unfair lett volna, ha még itt is nyakon öntik őket a legnehezebb feladatokkal. Angolból és németből is átlagosak voltak az idei feladatsorok.

Most pedig tiéd a színpad! Töltsd ki kvízünket!