Az oldal, amit mindenképp meg kell nézned, ha iskolába jársz

Érezted már, hogy cél nélkül sodródsz az oktatás tengerén? Jó lenne tudni, merre indulj, hogy partot érj? Mindenki azért tanul, hogy később boldoguljon az életben. Természetesen a boldogság relatív, embere válogatja, mire van hozzá szükség. Nyilván nem minden a pénz, de erre sokak válasza az lenne: „szívesebben sírok kocsiban, mint biciklin"...

Mit tanuljak, hogy sokat keressek?

El kell fogadni, hogy valakit ez a szál motivál leginkább, amikor arról dönt, hová menjen továbbtanulni. Persze alapkészségeket és képességeket nem tud senki csettintésre megváltoztatni, de egy nagy adag szorgalom csodákra képes, pláne, ha időben történik a reakció. Ha te is abba a táborba tartozol, akiket a pénz hajt, érdemes ráfeküdnöd az informatikára!

Fotó / Pixabay

Mit tanuljak, ha Magyarországon szeretnék dolgozni?

A család és a barátok közelsége legalább annyira fontos – ha nem fontosabb –, mint az anyagi megbecsülés. Rengetegen vannak, akik elképzelni sem tudják, hogy tanulmányaik végeztével külföldre menjenek dolgozni. Nekik ideális választás lehet a pedagógusképzés, itt a legmagasabb az itthon elhelyezkedők aránya.

Ez és ennek ezer variációja

Meddig tart az adott szakmával elhelyezkedni? Mennyire jellemző a szakra, hogy aki végzett, további felsőoktatási tanulmányokba vág bele? Milyen munkaerőpiaci státuszban vannak a végzettek? Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphattok a DPR segítségével Diplomán túl nevű weboldalon.

De mi az a DPR?

Konyhanyelven fogalmazva: a NAV adatait és az oktatási adatokat köti össze, amely alapján pontosan megmondható, hogy mely intézményben és szakon végzett hallgatók helyezkednek el leggyorsabban és a legmagasabb bérért a munkaerőpiacon. Érdemes csekkolni!