A Diákhitel törlesztés még várhat!

A pandémia jelentős anyagi terheket ró az egyetemistákra. Egyesek elvesztették gyakorlati- vagy munkahelyüket, néhányuknak pedig a lakhatása vált kérdésessé. Ehhez nyújt segítséget a Diákhitel Központ Igazgatósága, ugyanis legújabb bejelentésük szerint az általános hiteltörlesztési moratóriumot 2021. június 30-ig meghosszabbítják.

Ezek alapján:

  • A diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabodik, melyhez külön nyilatkozattétel nem szükséges.
  • Nem számolnak fel késedelmi kamatot a tartozásokra, illetve nem mondanak fel teljesítő hitelszerződéseket sem.

A moratórium ideje alatt pedig a tartozások önkéntesen törleszthetők; a beérkező törlesztéseket kérelem nélkül előtörlesztésként számolják; valamint az önkéntes törlesztések 2021.június 30-ig bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők.

diákhitel
diákhitelFotó / 123RF

A Diákhitel Központ egyéb kezdeményezéseivel is igyekszik támogatni a hallgatókat. Ilyen például a kamatmentes, szabadfelhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel plusz bevezetése, valamint a szabad felhasználású Diákhitel1 havi maximális keretének 70 000 forintról 150 000 forintra történő emelése is. A Diákhitel Plusz sikerét jól mutatja, hogy napi mintegy 100 hallgató igényli ezt a december 31-ig elérhető átmeneti segítséget.

Ezek a módosítások remélhetőleg egy kis anyagi megnyugvást biztosíthatnak számotokra, ebben a kiszámíthatatlan időszakban.

A Diákhitel további előnyeiről ebben a cikkünkben olvashatsz.