Tudomány, közélet, művészet, sport egy ösztöndíjban!

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen anyagi támogatásokhoz juthatunk hozzá
egyetemi tanulmányaink alatt. Ehhez nyújt segítséget az Ösztöndíjakról tömören című sorozatunk, melyben ma az intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj kerül bemutatásra.

De kik nyerhetik el és hogyan?

Nappali tagozatos hallgatók, pályázat útján, az intézményi szabályzat rendelkezései alapján nyerhetik el, akkor ha valaki a tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet (pédául tudomány, művészet, sport) végez hallgatóként.

Mennyi az annyi?

Összege változó, de tapasztalat szerint 20–200 ezer forint között adható havonta vagy egyszeri alkalommal folyósítva.

Milyen adatokra van hozzá szükséged?

Mintául a Pécsi Tudományegyetem Egyetem Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) oldalán található formanyomtatványát mutatjuk be neked.
Szükséges adatok: név, neptun kód, e-mail cím, aláírás, születési hely/idő, anyja neve, lakcím
Ezután ki kell választani, hogy milyen kategóriában pályázol: - Tudományos és Szakmai tevékenység - Közcélú tevékenységek - Sport tevékenységek - Művészet tevékenység

A következő lépés, hogy a kiválasztott kategóriához kitölts egy táblázatot, melyhez pontok/értékek társulnak. Például, ha Sport tevékenységben pályázol, akkor milyen versenyeken vettél részt és ott milyen eredményt értél el (például Olimpiai részvétel 20 pont, Európa bajnokságon való részvétel 14 pont), továbbá az alábbi dokumentumokat is mellékelned kell: - Legalább egy sportszervezet vezetője vagy szakosztály vezetője által kiállított igazolás. - A pályázati időszakot megelőző legalább fél év összefoglalója, tételes beszámolóval.

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen anyagi támogatásokhoz juthatunk hozzá egyetemi tanulmányaink alatt.
Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen anyagi támogatásokhoz juthatunk hozzá egyetemi tanulmányaink alatt.Fotó / 123RF

Pontos pályázati szabályokról és elvárásokról a saját intézményében érdeklődj, ugyanis ez egyetemenként eltérő lehet!

Egyéb támogatások keresésében nagy segítséget nyújt a felvi.hu ösztöndíjkereső felülete, mely egyetemekre lebontva tallózza a különböző juttatási lehetőségeket. Figyeld továbbá az unilife.hu híreit, a pályázati kiírásokról nálunk is értesülhetsz!

Az Ösztöndíjakról tömören című sorozatunk korábbi cikkjeit itt olvashatod el.