Bankkártyás fizetés a Neptun rendszerben – Mire jó neked?

Több egyetemen is van rá lehetőség, hogy a felsőoktatási tanulmányaid során felmerülő költségeket bankkártyával egyenlítsd ki a Neptun rendszerben.

Korábban már ebben a cikkben is írtunk róla, hogy a bankkártyás fizetés az egyik legelőnyösebb fizetési módszer. Ez igaz akkor is, ha egy boltban fizetünk bankkártyával, de abban az esetben is, ha interneten keresztül választjuk a bankkártyás fizetési módot.

A banki átutalással ellentétben ugyanis a bankkártyás fizetés nem jár semmilyen plusz költséggel.

Többek között ezért is szeretjük a Neptunban a bankkártyás fizetés lehetőségét. Egyetemenként változó, hogy van-e rá lehetőség, és ha igen, milyen tételeket fizethetünk ki ezzel a módszerrel. Egyes felsőoktatási intézményekben még nem érhető el ez a funkció, máshol viszont változó, hogy mekkora összeget egyenlíthetünk ki bankkártyával. Van, ahol ez az összeg bármekkora lehet, más intézményekben viszont csak a kisebb tételek kifizetése lehetséges így.

Hogy működik a bankkártyás fizetés a Neptunban?

Miután kiválasztottad a bankkártyás fizetési módot és azt, hogy, mely tételeket szeretnéd befizetni, a rendszer megnyitja neked egy új ablakban az OTP Bank fizetési felületét. Itt már automatikusan ki van töltve az összeg és a bankszámlaszám, amin nem is lehet változtatni. Ez után tudod megadni a bankkártyád adatait.

Ha sikeres a tranzakció, a Neptun néhány másodpercen belül jelzi neked, és ez után a kifizetett tétel státusza Teljesített lesz.

Ezért érdemes olyan bankkártyát választani, ami lehetőséget nyújt az internetes fizetésre!

Konda Nikolett