Apáczai-ösztöndíjat is kaphatnak majd a szakképzős diákok

Amellett, hogy alap ösztöndíjat vagy később a duális képzés keretében bért kapnak; Apáczai-ösztöndíjban részesülhetnek azok a nyolcadikosok, akik szeptembertől technikumban vagy szakképzőben folytatják a tanulmányaikat - közölte az ITM parlamenti államtitkára. Mutatjuk a részleteket!

Schanda Tamás a bejegyzésében kifejtette, országszerte több mint kétezer, nehezebb körülmények között élő diák pályázhat sikeresen erre a támogatásra.

Az átlagosan havi 32 ezer forintos ösztöndíj megszerzésének egyik feltétele, hogy a nappali tagozatos tanuló legyen eredményes az iskolában, az átlaga haladja meg a 3,5-öt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Azt szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek - ezért alakítottuk át és erősítettük meg a szakképzés teljes rendszerét". Hozzátette, hogy a mintegy 32 ezer oktató bérét átlagosan 30 százalékkal emelték meg, továbbá átláthatóbbá és célszerűbbé tették az intézményrendszert, és folyamatosan jelentős forrásokat biztosítanak a szakképzési centrumoknak az infrastrukturális fejlesztésekre. Schanda Tamás jelezte azt is, a szakképzés új lehetőségeiről az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján, az ikk.hu-n lehet további részleteket találni. Az Apáczai-ösztöndíj pályázati felhívása előkészítés alatt áll, a részletekről a későbbiekben adnak pontos tájékoztatást.

forrás: MTI