Jövőre adókedvezményt kaphatnak a 25 év alattiak

Orbán Viktor január 15-ei bejelentése, mely szerint a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességet kaphatnak 2022-től, a mai napig rengeteg kérdést vet fel. Összeszedtük nektek a biztos tényeket és azt, amire érdemes odafigyelni.

Csak szja mentességről van szó

Jelenleg egy bruttó munkabérből a 18,5 százalékos TB járulék és 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után kapja kézhez nettó munkabérét a munkavállaló. Természetesen ezen felül a bruttó utáni összegből a munkáltatót további fizetési kötelezettségek terhelik, mint például a 15,5 százalékos szociális hozzájárulás és az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás. Ezek alapján az összes közteher és a teljes bérköltség viszonyában könnyen belátható, hogy abból, amit a cég a dolgozójának foglalkoztatására költ csupán 57 százaléka kerül hozzánk, 43 százaléka pedig az állami költségvetésben landol. Ezen arányok javítására, hogy több maradjon a munkavállaló zsebében, már korábban is voltak kedvezmények a 25 év alattiak számára. Így volt ez 2018. december 31-ig is, amikor a 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatása esetén szociális hozzájárulási adókedvezményt kaptak a munkáltatók. Most 2022-től az szja mentesség bevezetés tervének ténye ismert.

Kiknek és mennyit?

A KSH statisztikája szerint 2020 harmadik negyedévében megközelítőleg 280 ezer 25 év alatti fiatal dolgozott. Az új adómentesség őket érintheti majd. A kormányfő bejelentése szerint ez támogatás éves szinten mintegy 130–150 milliárd forintot hagy majd a fiatalok pénztárcájában. Azt a részletszabályok ismerete nélkül is elmondhatjuk, hogy a 25 év alatti korcsoportnak javul majd a helyzete, viszont az ezt az életkort elérőknek már a többségre vonatkozó szabályok szerint kell majd adózni.
Önmagában - a megjelent elemzések szerint - ez az intézkedés nem indokolja a bejelentett munkahelyek számának növekedését, hiszen a munkáltató munkaviszonyhoz kapcsolódó költségeit nem csökkenti.

A fizetések emelkedésével minden bizonnyal több fiatal marad itthon egyetem után és csökken a külföldi munkavállalás céljából történő kivándorlók száma.

Ez mindenképp pozitívum, ugyanakkor érdekes kérdés lesz, hogy az életkorukban eltérő, de egyébként azonos munkakörben dolgozók fizetésbeli különbségei milyen hatással lesznek a munkaerőpiac szereplőinek egymáshoz fűződő viszonyaira. A munkáltatóknak ezért talán érdemes lesz felkészülniük a belső konfliktusok kezelésérére.

Gazdasági hatása

A megnövekedett nettó jövedelem növekvő keresletet jelent a gazdaságban, és a hitelvállalási kedv is fokozódhat. Ugyanis a magasabb nettó fizetés a hiteligénylésnél rendkívül előnyös. Örvendetes, hogy a fiatal pályakezdők lakáshoz, autóhoz tudnak jutni, ugyanakkor számolni kell azzal, hogy amikor betöltik a 25. életévüket - hacsak addigra nem ugranak bérsávot- csökkenhet nettó jövedelmük. Érdemes azzal számolni, hogy ebben az életkorban sűrűbben váltanak munkahelyet, és esetleg a karrierjük dinamikus fejlődésével egy munkaadónál is más-más munkakört - más-más jövedelemért - töltenek be.

Legyél te is pénzügyileg tudatos!

Tamás Anett