Rangos külföldi egyetemre felvételizel? Akkor ezt a lehetőséget nem hagyhatod ki!

Április 15-ig lehet jelentkezni a Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére.

A lehetőség azok számára áll rendelkezésre, akik a világ legrangosabb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek, és vállalják, hogy megszerzett tudásukat a tanulmányaik alatt és után is hasznosítani fogják Magyarországon.

A Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint 700 ezer forintig igényelhető a vissza nem térítendő támogatás.

Ez többek között a felvételi eljárás és a nemzetközi nyelvvizsga díjára, valamint az utazási költségekre használható fel. Eddig 32 nyertes pályázat érkezett be, és majdnem 3 millió forint ösztöndíjat osztottak ki összesen. Az ösztöndíjra hazai és határon túli, 17-23 éves magyar fiatalok jelentkezését várják. A díjazottak száma nincs meghatározva.

Pályázni április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található űrlap segítségével. Itt bővebben olvashatsz az ösztöndíjprogram részleteiről is.

Ha nem tervezel külföldi egyetemen továbbtanulni, az ösztöndíj-lehetőségekkel akkor is érdemes tisztában lenni, hiszen nagyszerű bevételi forrás és jelentősen megkönnyítheti az életed.

forrás: MTI

Konda Nikolett