1+1% mit kezdjünk vele?

Idén is rendelkezhetünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónk 1+1%-áról, amire legkésőbb 2021. május 20-áig van lehetőségünk.

Sokan még mindig nem szoktak élni a lehetőséggel, pedig a legtöbb civil szervezet számára akár életmentő is lehet pont a te felajánlott 1%-od!

Kiknek lehet felajánlani?A megfizetett személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani egyregisztrált civilszervezet részére és további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.

Hogyan ajánlhatom fel?A felajánlás egy rendelkező nyilatkozattal történik. Legegyszerűbben az e-SZJA online felületén tölthető ki, ahol a program automatikusan vizsgálja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra. Papíralapon is meg lehet tenni az EGYSZA lap vagy a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével. Ezt postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújtható be.

Válassz ki te is egy civilszervezetet és egy vallási szervezetet. Neked pár kattintás, nekik pedig óriási segítség.
Válassz ki te is egy civilszervezetet és egy vallási szervezetet. Neked pár kattintás, nekik pedig óriási segítség.Fotó / Shutterstock

Határidő május 20.Fontos, hogy a nyilatkozat határideje május 20. A vallási közösség számára szóló 1% kapcsán a formailag érvényes 2020-as nyilatkozatokat 2021-ben is figyelembe veszi a NAV, ha nem kerül beadásra idén. A civil szervezet esetén ugyanakkor évenként kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal veheti figyelembe a NAV.

Neked csak két gombnyomás, élj te is az 1+1%-os felajánlási lehetőségeddel! Mert jót tenni, menő.