1+1% mit kezdjünk vele?

Idén is rendelkezhetünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónk 1+1%-áról, amire legkésőbb 2021. május 20-áig van lehetőségünk.

Sokan még mindig nem szoktak élni a lehetőséggel, pedig a legtöbb civil szervezet számára akár életmentő is lehet pont a te felajánlott 1%-od!

Kiknek lehet felajánlani?A megfizetett személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani egyregisztrált civilszervezet részére és további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.

Hogyan ajánlhatom fel?A felajánlás egy rendelkező nyilatkozattal történik. Legegyszerűbben az e-SZJA online felületén tölthető ki, ahol a program automatikusan vizsgálja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra. Papíralapon is meg lehet tenni az EGYSZA lap vagy a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével. Ezt postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújtható be.

Válassz ki te is egy civilszervezetet és egy vallási szervezetet. Neked pár kattintás, nekik pedig óriási segítség.Fotó / Shutterstock

Határidő május 20.Fontos, hogy a nyilatkozat határideje május 20. A vallási közösség számára szóló 1% kapcsán a formailag érvényes 2020-as nyilatkozatokat 2021-ben is figyelembe veszi a NAV, ha nem kerül beadásra idén. A civil szervezet esetén ugyanakkor évenként kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal veheti figyelembe a NAV.

Neked csak két gombnyomás, élj te is az 1+1%-os felajánlási lehetőségeddel! Mert jót tenni, menő.