Rangos külföldi egyetemre nyertél felvételt? Pályázz a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra!

Az ösztöndíj-lehetőség azoknak szól, akik külföldön megszerzett tudásukat Magyarországon kívánják hasznosítani.

Június 1-től két héten keresztül áll nyitva a lehetőség a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra való jelentkezésre azok számára, akik már felvételt nyertek valamely rangos külföldi egyetemre, és vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után Magyarországon fognak dolgozni.

A Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. által indított ösztöndíjprogram keretén belül a felvételizés költségére is igényelhettek támogatást áprilisban a külföldi egyetemek leendő hallgatói, akár mintegy 700 ezer forintos vissza nem térítendő összeget. Jelenleg a már sikeresen felvett diákok igényelhetnek ösztöndíjat, mely fedezi a teljes évi tandíjukat, lakhatásukat és megélhetési költségeiket.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy támogassa a tehetséges fiatalokat abban, hogy minden diák egyenlő esélyekkel indulhasson a külföldi felsőoktatásban, melynek költségei gyakran meghaladják egy átlagos magyar család anyagi helyzetét.

Az ösztöndíjprogram további részleteiről és a jelentkezés menetéről a Nemzeti Tehetség Központ honlapján tájékozódhatsz.