Ezen a lakásfelújítási munkán rengeteget spórolhatsz, ha magad csinálod

Elköltözni saját lakásba vagy albérletbe felszabadító érzés: a magad ura vagy, kedvedre rendezheted be a környezeted, mászkálhatsz meztelenül, zavartalanul élheted a saját életed. Egészen addig, amíg nem kell szakembert hívni, mert nem tetszenek a színek.

Ugyanis jó esetben a bérleti díj és a rezsi belefér a havi keretedbe, de amikor valami felújítás vagy javítás kerül a képbe, akkor nagyon hamar kiürülhet a kassza. Hiszen senki nem dolgozik ingyen, viszont vannak munkák, amiket te magad is meg tudsz csinálni, csak egy kis idő és elszántság kell hozzájuk. Többek közt a szobafestés kiemelten ilyen.

Új szín, új élet

Egy frissen festett fal olyan életet lehel bármilyen szobába, hogy még az ott kísértő szellemek is újra testet öltenek. Viszont, amilyen nagy a látszata egy új festésnek, olyan komoly az ára is. Mélyen a zsebedbe kell nyúlni, hogy kifizesd az anyagot és a szobafestőt is.

De miért ne spórolhatnád meg az utóbbit? A festés az egyik legkönnyebben végezhető felújítási munka, amihez csak idő és türelem kell, és máris majdnem professzionális lesz a végeredmény!

Egy frissen festett fal olyan életet lehel bármilyen szobába, hogy még az ott kísértő szellemek is újra testet öltenek.
Egy frissen festett fal olyan életet lehel bármilyen szobába, hogy még az ott kísértő szellemek is újra testet öltenek.Fotó / 123RF

A festőkellékek nem kerülnek sokba, főleg akkor, ha tudsz kölcsönkérni. Viszont, ami a legjobb: ha magadnak csinálod, abból a pénzből, amit a munkaerőn megspórolsz, vásárolhatsz szebb és jobb minőségű festéket, ami hamarabb szárad és könnyebben fed.

Egy nagyobb és egy kisebb hengerrel, egy ecsettel, két tekercs maszkolószalaggal és egy-két takarófóliával felszerelkezve simán kifestesz egy átlagos méretű szobát egy nap alatt, főleg, ha valaki segít.

Nem vész semmi kárba

A munka végeztével pedig a megmaradt festéket elrakhatod, ha később javítanod kell valamit, illetve az eszközöket továbbadhatod valakinek, aki szintén ki akarja festeni a lakását.