Ruhák, amelyekre érdemes költeni vs. amelyekért kár a sok pénz

A divatot és öltözködést kedvelők hajlamosak a túlköltekezésre, ha ruhákról van szó, hiszen a divat állandóan változik, a boltok kínálata végtelen, na meg a neten is annyi király webshopot találhatunk, mint égen a csillag. Vannak azonban dolgok, amikbe érdemes fektetni, másokból a lehető legolcsóbbat kell megcélozni – mutatjuk, mire figyelj!

Amikor az ember elkezd foglalkozni a ruházkodással, akkor szinte kikerülhetetlenül belefut olyan vásárokba, amelyeket később megbán, vagy feleslegesnek gondol, hiszen a szóban forgó ruhadarab a szekrénye hátuljában porosodik. A tudatos vásárlás érdekében érdemes kategorizálni, hogy mi az, amit érdemes megvenni akár kicsit drágábban is, és mi az, amiből a legolcsóbb is megteszi – vess rájuk egy pillantást, ha egy jól kombinálható és kihasználható gardróbra vágysz!

Amikbe érdemes fektetni...

Egy jó farmernadrág

Farmert szinte mindenki hord, hiszen egy olyan alapdarabról beszélünk, amelyet a hétvégi pikniktől egy éttermi vacsoráig mindenhova fel tudsz venni, hiszen különböző párosítással és kiegészítőkkel szuperlaza, de meglepően elegáns is tud lenni. Ennek fényében egy jó, minőségi farmer olyan alapdarab, ami egy öltözködést kedvelő szekrényéből nem hiányozhat – válassz egyet, ami kényelmes, tetszik a színe és a fazonja – garantált, hogy hosszú évekig hű társad lesz.

Farmert szinte mindenki hord, hiszen egy olyan alapdarabról beszélünk, amelyet a hétvégi pikniktől egy éttermi vacsoráig mindenhova fel tudsz venni
Farmert szinte mindenki hord, hiszen egy olyan alapdarabról beszélünk, amelyet a hétvégi pikniktől egy éttermi vacsoráig mindenhova fel tudsz venniFotó / Getty Images

Utcai sportcipő

A legelegánsabbak is viselnek időről időre sportosabb szetteket, amelyekhez sportcipő dukál, emellett pedig az ilyen lépőket is kiválóan lehet elegánsabb összeállításokkal párosítani – ma már nincs limit a szettek összerakását illetően. Egy szép és egyszerű, lehetőleg semleges színű sportcipőbe érdemes fektetni, hiszen minden bizonnyal jól ki tudod használni, valamint évekig kiszolgál majd, még ha elsőre borsosnak is találod az árát – tutira tovább fogja bírni, mint a fast fashion üzletek cipői.

A legelegánsabbak is viselnek időről időre sportosabb szetteket
A legelegánsabbak is viselnek időről időre sportosabb szetteketFotó / Getty Images

Egyszínű felsők és ingek

Nyilván az ésszerűség keretein belül, de néhány minőségi fehér, fekete, vagy bézs felső tuti jól fog jönni – senki nem hord minden nap színes ingeket és mintás topokat, az egyszínűeket pedig szuperül fel tudod dobni kiegészítőkkel, vagy egy menő nadrággal.

Amire ne költs túl sokat...

Aktuális trendek

A trendek állandóan változnak, a közösségi média és a plázák pedig a megvásárlásukra ösztönöznek, anélkül, hogy észrevennénk, így mielőtt a félretett pénzedből az aktuális divat rikító, csillogó-villogó darabjait vadásznád, gondold át, hogy akkor is tetszene-e, ha a kedvenc influencered nem viselné ezt jelenleg, vagy, hogy jövőre is felveszed-e majd, amikor valami más lesz trendi?

Túlzott minták, rikító színek

Ugyan ezeket sem kell kerülni, hiszen jó feldobói az unalmasabb szetteknek, nagy összegeket azonban nem érdemes ilyen ruhákra költeni, hiszen nagy eséllyel könnyen elvesztik a varázsukat, valamint nem is olyan jól kihasználhatóak, mint az egyszerű darabok. Ilyeneket vadássz a turiban, ahol tutira nem fogsz pár száz forintnál többet otthagyni értük.

A trendek állandóan változnak, a közösségi média és a plázák pedig a megvásárlásukra ösztönöznek
A trendek állandóan változnak, a közösségi média és a plázák pedig a megvásárlásukra ösztönöznekFotó / Getty Images

Kényelmetlen cipők, magassarkúk

Egy-két szép és elegáns magassarkún kívül többre nem sok embernek van szüksége, hiszen ezek nem a mindennapi viseletünk részei, emellett pedig szinte kivétel nélkül kényelmetlenek, ezért érdemes kerülni az impulzív megvásárlásukat – hidd el, úgy is a jól bevált cipődben fogsz menni dolgozni, és az esti iszogatásra is.