Hírességek, akik kezéből nem folyik ki a pénz

Híresnek lenni egyet jelent komoly összegek birtoklásával – óriási paloták, kész autó- és órakollekciók, ruhák aranyáron –, ez a hírességeknek csupán egy karnyújtásnyira van. Míg sokan élnek is a tehetségük és sikerük okozta luxus előnyeivel, addig mások takarékosak maradnak, sőt, talán kifejezetten spórolósak is – nézd meg, kik ők!

Sok átlagember számára polgárpukkasztó az az életstílus, amit bizonyos hírességek folytatnak – egyesek számára ez motiváló, és csodálják a fényűző körülményeket, mások felelőtlennek és visszatetszőnek gondolják az eszeveszett költekezést. A tudatosabb sztároknál azonban nincs kérdés: ha sok van belőle sem muszáj elkölteni.

Leonardo DiCaprio

Váratlan meglepetés egy annyira híres és ünnepelt színésztől, mint DiCaprio, de az Oscar-díjas Leo nem költi túl magát: sportautó-gyűjtemény helyett mindössze egy Toyota Prius áll a birtokában. A színész jól ismert környezetvédő törekvéseiről, így magángépek helyett gyakran választja légitársaságok járatait, így is kímélve a környezetet.

Az Oscar-díjas Leo nem költi túl magát
Az Oscar-díjas Leo nem költi túl magátFotó / Getty Images

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York egykori sztárja nem éppen osztja a sorozatbéli karaktere, Carrie életstílusát. Parker elmondása szerint küzdelmes gyermekkorából adódóan abszolút földhözragadt a pénzügyeket illetően, és szeretné, ha ezt a hozzáállást a gyerekei is elsajátítanák.

A Szex és New York egykori sztárja nem éppen osztja a sorozatbéli karaktere, Carrie életstílusát
A Szex és New York egykori sztárja nem éppen osztja a sorozatbéli karaktere, Carrie életstílusátFotó / AFP

Mark Zuckerberg

Furcsa ellentmondásosság jellemzi a Facebook világhírű megalkotóját: míg vagyona kis túlzással végtelennek is nevezhető, addig Zuckerberget aligha lehet kapucnis pulcsin és farmeron kívül másban látni. Markot nem izgatják a ruhák, vagy a luxusautók – helyette inkább jótékony célokra fordítja millióit.

Zuckerberget aligha lehet kapucnis pulcsin és farmeron kívül másban látni
Zuckerberget aligha lehet kapucnis pulcsin és farmeron kívül másban látniFotó / AFP

Paul McCartney

A Beatles egykori tagja hiába rendelkezik dollármilliókkal, lánya igencsak erős szavakkal illette, ugyanis elmondása szerint apja nem akarta magániskolába járatni őt. A nő azóta már megértette és értékeli a zenész apuka döntését, aki a magángépeket és a drága ruhákat sem tartja prioritásnak, sőt.

A Beatles egykori tagja hiába rendelkezik dollármilliókkal, lánya igencsak erős szavakkal illette
A Beatles egykori tagja hiába rendelkezik dollármilliókkal, lánya igencsak erős szavakkal illetteFotó / Twitter

Halle Berry

A gyönyörű színésznő nem költekezik feleslegesen – elmondása szerint hosszútávon szeretne kényelmesen élni időszakos luxus helyett, ugyanis a csillogásnak egyszer akár vége is szakadhat. Ezen hozzáállás hiánya nem kevés hírességnek okozott teljes elszegényedést és csődöt – mindenki okulhatna Halle bölcsességéből.

A gyönyörű színésznő nem költekezik feleslegesen
A gyönyörű színésznő nem költekezik feleslegesenFotó / Getty Images

Ha több híresség spórolási szokásaira is kíváncsi lennél, akkor irány a Mindmegette cikke!