A haszon maradjon a te zsebedben: öt étel, ami étteremben drága, de otthon szinte ingyen el lehet készíteni

Akármilyen jól állsz anyagilag, ha rendszeresen házhoz rendelsz és étterembe jársz, hamar elfogy a pénzed a hó végére. Ez részben annak is köszönhető, hogy rendelésnél sokszor többszörösét fizeted ki egy étel árának.

Természetesen ez a cikk nem a vendéglátósok ellen szól, az éttermi környezetet és minőséget nehéz otthon utánozni. Viszont azt sem engedheted, hogy hasad csődbe vigyen, ezért összegyűjtöttünk pár éttermi kedvencet, amelyeket otthon jelentősen olcsóbban elkészíthetsz magadnak.

Pizza

Kétezer forint egy margherita pizzáért? Na még mit nem! Ez a nagy haszonnal eladható ételek királya, nem véletlenül. A hozzávalók olcsók (még ha minőségiek is), gyorsan kész van, és még akkor is imádják az emberek, ha rossz. Pontosan az utóbbi miatt ne félj belevágni a pizzasütésbe, mert pár száz forintból tapasztalat nélkül is olyan pizzát tudsz készíteni, ami megállná a helyét egy bizonyos don konyhájában.

Fotó / 123RF

Hamburger

Ezt már nehezebb olcsón összehozni egy étteremben, de a feltétekkel sokat lehet kaszálni rajtuk. Éppen ezért jobban jársz, ha hamburgert magadnak készíted el otthon, mert valószínűleg neked már eleve ott vannak kedvenc szószaid és extráid.

Saláták

A többezer forintos salátákkal kezdődnek az igazán nagy bajok, főleg a budapesti irodisták körében. Tessék megemberelni magad, elmenni a piacra vagy boltba, venni elegendő zöldséget a hétre, egy-két nappal előre feldarabolni, dobozba rakni, és elvinni melóba. Nem olyan nagy dolog ez, csak egy kés kell hozzá.

Reggelik

Általában tojással vagy palacsintával kapcsolatos fogások, amelyeket otthon is pikk-pakk el tudsz készíteni. A palacsintánál főleg előny, ha előtte felhívod a legrutinosabb palacsintasütő rokonod. A tojásokhoz pedig rengeteg útmutatót találsz a Youtube-on.

Fotó / 123RF

Limonádék

Főleg ebben a nyári hőségben gyengülsz el, és leszel hajlandó kifizetni 1500-2000 forintot egy pohár „kézműves" limonádéért. Pedig már két pohár árából tudsz venni valóban minőségi szörpöt, citromot, fagyasztott gyümölcsöket és szódát is dögivel.