Mennyibe kerülne ma Rachel Greennek lenni?

Ki ne akarna a Jóbarátok Rachelének helyébe kerülni? Most kiderül, hogy mégis mennyibe kerül a híres hősnő élete és elérhető-e bárki számára.

A Jóbarátok Rachel Greenjét legalább titkon mindenki irigyli. Fiatal, szép és a kezdeti akadályoktól eltekintve gondtalanul, vicces kalandok között éli az életét New Yorkban. Készült azonban egy kalkuláció, ami megmutatja, hogy Rachel életmódja a lehetőségeihez mérten nem kifejezetten reális.

Hol lakott Rachel?

Rachel és Monica Manhattan West Village nevű részén laknak egy tágas nappalival és két hálóval rendelkező lakásban. A '90-es években egy ilyen lakás havi bérleti díja 2500$-tól kezdődhetett vagyis (mai árfolyamon átváltva) 750 ezer forint felett indult. Ma ugyanez a lakás egy ilyen felkapott manhattani negyedben már havi több mint 1,3 millió forintba kerülne. Elhangzik azonban, hogy Rachel és Monica fejenként 200$-t fizetnek a lakásért, melynek rögzített bérleti díja van (az amerikai jogi részletekbe, most ne menjünk bele).

Fotó / Getty Images

Miből élt Rachel?

Jól tudjuk, hogy Rachel családja nagyon gazdag, de az ő kalandja pont azzal indul a sorozat elején, hogy megszökik ebből az életből és egyedül próbál boldogulni. Hamarosan pincérnőként kezd dolgozni a Central Perkben. 1994-ben, amikor a sorozat indult, az amerikai minimálbér 4,25$ volt óránként, vagyis mai árfolyamon számolva körülbelül 1200 forint. Azoknak azonban, akik olyan helyen dolgoztak, ahol kaphattak borravalót, alacsonyabb minimálbért állapítottak meg 2,15$ (645 forint) értékben, amihez hozzájöttek a borravalók.

Fotó / Getty Images

Ha feltételezzük, hogy heti 40 órát dolgozott és borravalókkal együtt 5$-t keresett óránként, akkor heti 200$-hoz (60 ezer forint) lyukadunk ki. Rachelnek ma már jobb dolga lenne baristaként, az átlagos órabér ugyanis 12$-nél (3600 forint) kezdődik ebben a szakmában, amihez még hozzájönnek a borravalók. Ez a heti 200$ nem is olyan rossz, ha figyelembe vesszük, hogy Rachel egyhavi lakbérét ki tudja fizetni egy heti keresetéből és nem sokkal később elhagyja a kávézót és a divatszakmában helyezkedik el, ahol biztosan jobban keres.

Mire költött Rachel?

Bár Rachel ritkán említ konkrétumokat, márkaneveket, abban azonban biztosak lehetünk, hogy közelről is ismeri a drága és finom dolgokat az életben és nagyon is szereti őket. Rachel stílusa a mai napig inspirálja a sorozat rajongóit, a hétköznapi outfitektől kezdve az alkalmi ruhákig minden ötlözéke igényes és átgondolt volt, ám mivel árakat ritkán említenek, csak találgatva mondhatunk annyit, hogy Rachel gardróbja feltehetően meglehetősen költséges volt.

Fotó / Getty Images