Nem vagy normális, ha ezeket megveszed: Íme a legagyamentebb dizájnertermékek

Ha picit is érdekel a divat világa, már egészen biztosan csorgattad a nyálad olyan ikonikus dizájnertermékekért, mint az Hermès Birkinje, a Gucci övei vagy a Chanel 11.12 táskája. (Persze, aztán megláttad, mennyibe kerülnek, és inkább álomba sírtad magad...) Nos, bármennyire is klasszikus kiegészítőket köszönhetünk ezeknek a márkáknak, azért akadnak túlkapások.

Mutatunk néhány dizájnerholmit, amit akkor sem vennénk meg, ha utánunk dobnák – eredeti áron meg...

Prada gemkapocs (kb. 55 ezer forint)

Prada gemkapocs
Prada gemkapocsFotó / business insider

Nem csalás, nem ámítás, a Prada 2017-ben dobta piacra ezt a terméket, amely... nos... pont annyira hasznos, mint amennyire annak tűnik. De legalább rá van írva a márkanév!

Dolce & Gabbana hűtőszekrény (kb. 14,5 millió forint)

Dolce & Gabbana hűtőszekrény
Dolce & Gabbana hűtőszekrényFotó / Getty Images

Egyesek ízlésének valószínűleg még meg is felelnek a 2016-ban kiadott hűtőszekrények – feldobná a konyhát, az biztos –, de gyakorlatilag közel egy lakás árát rájuk kellene költeni. Szerintünk ennyire biztos nem hűt jól!

Versace só- és borsszóró (kb. 80 ezer forint)

Versace só- és borsszóró
Versace só- és borsszóróFotó / porzellantreff.de

Úgy tűnik, a luxusmárkák nagyon ráfüggtek a konyhai cuccok tervezésére: ez a csinos asztali páros csupán a félhavi albérleted árát igényli. Potom összeg, nem?

Hermès bőrló (Nem viccelünk) (kb. 40 millió forint)

Hermès bőrló
Hermès bőrlóFotó / luxurylaunches

Azt mindig tudtuk, hogy a lótartás költséges hobbi, de ez a rémálomba illő teremtmény még minket is megdöbbentett. A Marley nevet viselő bőrpóni szintén legalább egy fél lakás árát kóstálja, és hogy mire jó? Nos, nem feltétlenül esztétikus, de valószínűleg remekül ráhajthatod a "még egyszer jó lesz" kupacba sorolt ruháid. Vagy valami ilyesmi.

Kő bőrtokban (kb. 25 ezer forint)

Kő bőrtokban
Kő bőrtokbanFotó / Twitter

Oké, ez a listában még az olcsóbbak közé tartozik a maga 25 ezer forintos árával. Ráadásul nem is egy nagy márkától érkezett. De gondolj bele: ennyi pénzből két hétre bevásárolhatsz, megvehetsz belőle egy jobb minőségű cipőt, vagy meghívhatod belőle a legjobb barátodat egy közepesen jó budapesti étterembe vacsorázni. Egyáltalán mi a fenére jó? (A hihetetlen, hogy így is pillanatok alatt felvásárolták...)