Költséges szerelem? Ötletek, hogy könnyebb legyen a spórolás párkapcsolatban is

Párkapcsolatban sokszor nehezebb spórolni, hiszen szívesebben jársz szórakozni, többet esztek éttermekben, gyakran jártok el moziba, színházba. Egyetemistaként minden forint számít, így fontos, hogy a kapcsolat se menjen a megtakarításod rovására.

A legjobb módja annak, hogy sikeresen tudj spórolni az, ha bevonod a párod is, és csapatként dolgoztok együtt. Ezáltal sokkal több pénzetek marad, aminek köszönhetően bizonyos idő elteltével különlegesebb programokat, nyaralásokat szervezhettek.

1. Olyan randikra menjetek, amelyek minimális összegekbe kerülnek

Elmenni egy étterembe, koncertre vagy sporteseményre nagyon izgalmas tud lenni, viszont sajnos nem a leginkább pénztárcabarát randi ötletek. Ezeket az alkalmakat váltsátok fel egy pizzára netflixezés mellett, vagy menjetek sétákra, esetleg egy jó túrára.

2. Ha eljött az idő, költözzetek össze

Ha úgy érzed, már a kapcsolatod tart azon a szinten, költözzetek össze. Nemcsak lakbért és a számlákat tudjátok megosztani egymással, hanem az étel és más háztartási cikkek költségeit is.

3. Szabadulj meg a soha nem hordott ruháktól

Ha valami már nem jó rád, vagy tudod, hogy sose fogod felvenni azt a ruhád, add el. Másnak jól fog jönni, te pedig pénzt és akár egy plusz polcot is felszabadíthatsz a saját és partnered cuccainak is.

Fotó / 123RF

4. Az élelmiszeren is próbáljatok spórolni

A legtöbb pénzt általában az élelmiszerre kell költeni. Egyszerű spórolási módszer, ha a tartós élelmiszereket, tisztítószereket leárazva vásárolod meg, a bevásárló listát pedig redukáld a legszükségesebb dolgokra, hogy ne kerüljenek a kosaradba extra, felesleges termékek.

5. Találjatok ki valamit, amire spórolni lehet

Ha tudjátok, hogy mire szeretnétek félretenni, egy konkrét tárgy, ruha, vagy esetleg élmény; sokkal könnyebb félretenni rá.