Költségek, amelyekkel számolnod kell, ha örökbe szeretnél fogadni egy cicát

Egy macska örökbefogadása nagy feladat, komolyan kell venni. Csak abban az esetben hozd meg a döntést, hogy örökbe fogadnál egy cicát, ha biztosan mindent meg tudsz tenni annak érdekében, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet nyújts házi kedvencednek.

Ha rászántad magad egy kisállat örökbefogadására, legyen szó cicáról, kutyáról, hörcsögről vagy tarantuláról, biztosnak kell lenned abban, hogy gondját tudod viselni, valamint finanszírozni tudod a vele járó költségeket.

Mik azok az extra kiadások, amelyek egy cica örökbefogadásával járnak?

1. Állatorvos

Az első és egyben a legfontosabb kötelességed, hogy minden védőoltást megkapjon a cicád, rendszeresen vidd féregtelenítésre, valamint, ha még nem volt, akkor vállalni tudd az ivartalanítás költségeit is. Ezek elengedhetetlen tényezők, tehát ha ennél a pontnál tudod, hogy az örökbefogadás nem opció, akkor egyelőre inkább várj az új családtag megmentésével.

Az első és egyben a legfontosabb kötelességed, hogy minden védőoltást megkapjon a cicád, rendszeresen vidd féregtelenítésre, valamint, ha még nem volt, akkor vállalni tudd az ivartalanítás költségeit is.
Az első és egyben a legfontosabb kötelességed, hogy minden védőoltást megkapjon a cicád, rendszeresen vidd féregtelenítésre, valamint, ha még nem volt, akkor vállalni tudd az ivartalanítás költségeit is.Fotó / 123RF

2. Ápolási kellékek

Szükséged lesz az összes olyan termékre, amivel ápolni tudod a cicád bundáját, karmait. Bizonyos macskáknak hetente többször kell fésülni a bundáját. Ez egy olyan feladat, amit nem kerülhetsz el a hosszú szőrű kedvencek esetén.

3. Kaparófa, alom, hordozó

Abban az esetben, ha a bútoraidat a megszokott állapotukban szeretnéd látni, elengedhetetlen, hogy beszerezz egy kaparófát a cicusodnak.

Emellett nem feledkezhetsz meg az alomról és a hordozóról sem, egyértelmű okokból.

4. Ágy

Figyelned kell arra, hogy a kis lakó biztosan otthon érezze magát, amihez elengedhetetlen egy saját, biztonságos fekhely. Ebből a lakás különböző pontjaira is tehetsz. A macskák kifejezetten élvezik a külvilágot szemlélni, ezért érdemes az ablakpárkányra tenned egy pokrócot, vagy akár egy ablakra tapasztható cica fekhelyet.

5. Játékok

A macskák okos állatok, ezért fontos, hogy sokat játszhassanak és stimulálva legyenek. Ehhez szükséged lesz néhány játékra, amiknek beszerzése szintén extra költségekkel jár.

6. Eledel

Folyamatos kiadást jelent a cica eledelének megvásárlása. A minőségi tápok beszerzése javasolt, ha azt nem tudod biztosítani a kedvencednek, akkor jobb megfontolni az örökbefogadást.

Érdemes minőségi tápokat beszerezni kedvencednek.
Érdemes minőségi tápokat beszerezni kedvencednek.Fotó / 123RF

A felsorolt kellékek azt bizonyítják, hogy csak akkor érdemes örökbe fogadnod egy kisállatot, ha rendelkezel annyi stabil jövedelemmel, ami elég magadnak és egy másik élőlény számára is.