Szórakozni szeretnél? Olcsón is lehetséges, nem kell elszontyolodni!

Mindenkivel megtörtént már, hogy szeretett volna egy jót bulizni, de a pénztárcája sajnos nem támogatta az ötletet. Léteznek megoldások, sőt, lehet, hogy még jobban is fogod magad érezni, mint egy szórakozóhelyen töltött bulis este után.

Bár csábító lehet az ötlet, hogy hétvégén a barátaiddal szórakozni járj, emellett akadnak azért olyan lehetőségek is, amelyek kevésbé fognak kifárasztani, mégis felér egy jó kis bulizással.

1. Sportoljatok együtt

Ha az aktív kikapcsolódásra szavazol, találd meg azt a sportágat, amivel szívesen foglalkoznál, akár egyedül, akár mások társaságában. Ha egyedül állsz neki, új arcokat ismerhetsz meg, és kiépíthetsz egy új baráti kört; de ha a barátaiddal szeretnél közös programot, akkor is nagyszerű döntés kipróbálni egy új sportágat.

Ha az aktív kikapcsolódásra szavazol, találd meg azt a sportágat, amivel szívesen foglalkoznál, akár egyedül, akár mások társaságában.
Ha az aktív kikapcsolódásra szavazol, találd meg azt a sportágat, amivel szívesen foglalkoznál, akár egyedül, akár mások társaságában.Fotó / 123RF

2. Netflix

Megfelelő emberek társaságában szórakoztatóbb lehet a Netflix, mint gondolnád. Nézzetek filmeket, sorozatokat közösen, és tegyétek ismétlődő hétvégi programmá. A lényeg, hogy senki ne csaljon, várjátok meg egymást.

3. Előadások

Ha nem vetitek meg a tudást, járjatok előadásokra. Nem szükséges, hogy atomfizikát hallgassatok, inkább válasszatok egy szórakoztató előadást, ami tudományos tényeket is tartalmaz. Így okosodhattok közösen, és még témátok is lesz, amit később megbeszélhettek egy kávé mellett.

4. Főzz a barátaiddal

Bármennyire is csábító, hogy beülj valahová a barátaiddal, hó végén sokkal jobb ötletnek tűnik inkább otthon tartani egy főzős estét. Lehet ez egy egyszerű palacsintasütés is; a lényeg, hogy mindent otthon készítsetek elő, és ne éttermekben vagy bárokban költsd a pénzed.

Bármennyire is csábító, hogy beülj valahová a barátaiddal, hó végén sokkal jobb ötletnek tűnik inkább otthon tartani egy főzős estét.
Bármennyire is csábító, hogy beülj valahová a barátaiddal, hó végén sokkal jobb ötletnek tűnik inkább otthon tartani egy főzős estét.Fotó / 123RF

5. A klasszikus iszogatást preferálod?

Ha a hagyományos szórakozási opciót választod, akkor csak arra figyelj, hogy óvatosan tedd, és ne költsd el a havi költségvetésed felét egy este alatt. Ősi trükk, hogy boltban olcsóbban megkapjátok, amit este el szeretnétek fogyasztani, majd valamelyikőtök otthonában, jobb idő esetén a szabadban töltitek az időt. Ugyanolyan jól érezhetitek magatokat, mint egy kocsmában vagy bárban: ez alapozásnak is, de egész estét kimerítő programnak is megállja a helyét.