3+1 tipp, hogy ne rokkanj bele anyagilag a sminkimádatba

Aki érthetetlen és menthetetlen vonzalmat érez a különböző csillogó, színes-szagos kozmetikumok iránt, annak valószínűleg nem kell magyarázni, milyen gigantikus összegeket lehet elszórni erre az igencsak költséges hobbira. Ha azonban az ember diák vagy egyetemista, nem feltétlenül engedheti meg ezt a luxust magának.

Szerencsére ettől még nem kell teljes egészében lemondani a pacsmagolásról – de érdemes azért okosan csinálni.

1. Kerüld a felesleges termékek megvásárlását!

Lehet, hogy a barátnődön iszonyatosan bomba az a hideg pink rúzs, de ha neked a melegebb árnyalatok állnak igazán jól, teljesen felesleges beruháznod rá, mert magadon valószínűleg kevésbé fog tetszeni. Ugyanígy nem érdemes ötféle highlightert és nyolc különböző szemhéjpúder-palettát betárazni: ezekből jó eséllyel egy is bőven elég, amit hosszú időbe telik majd "elfogyasztani".

Feleslegesen ne bocsátkozz vásárlásba, csak a szükséges sminkeket szerezd be!
Feleslegesen ne bocsátkozz vásárlásba, csak a szükséges sminkeket szerezd be!Fotó / Shutterstock

2. Válassz többfunkciós termékeket!

A mai modern textúrák világában már igazán jól variálhatók az egyes termékek. Egy pirosítóstift például az orcáid kiemelésén túl rúzsként is remek szolgálatot tehet. A por állagú arctermékek a szemed sminkelésénél is segítségedre lehetnek, a kreatív felhasználásnak csak a fantáziád szab határt.

3. Keresd a dupe-okat és a jó minőségű drogériás termékeket!

Ha a sminkelés szerelmese vagy, tudod, hogy a drága, high-end márkák olcsóbb másolatait nevezzük dupe-oknak – és bizony, sok esetben igazán magas minőségű, remek ár-érték arányú termékek születnek így. Persze senki nem várja el, hogy magadtól találd ki, melyik koppintás sikerült elég jól a gyártóknak: több youtuber is foglalkozik ilyesmivel. A magyar sminkes szcénából melegen ajánlott Veres Fanni, illetve Szalay Csenge csatornája.