Nem minden arany, ami fénylik – Ezek voltak a világ legnagyobb Kickstarter átverései

1/5
Skarp Laser Razor – 4,005,111$nA generációnk valamiért egészségtelenül odavan a lézerekért, ezt használta ki ez a cég is, akik lézeres borotvát ígértek és semmit nem szállítottak azóta se. Azt nem tudni, mi lett az összegyűjtött 1,2 milliárd forinttal.
2/5
iBackPack – 720,000$nA nem hivatalos Apple táska, ami tölt, véd, hotspotot sugároz, egyszóval mindent tud, csak létezni nem. 2015 óta nem sikerült leszállítsák őket, és ahogy kinéznek a dolgok nem is fogják.
3/5
Elio Motors – 17,000,000$nÖtven milliárd forint. Ennyit gyűjtöttek össze erre a csodajárgányra, amire hatvanötezer ember várt és soha nem kapta meg. A pénzt hónapok alatt felélte a cég, gyanús körülmények között.
4/5
ZANO Autonomous Drone – 2,335,119£n„It's autonomous. It's intelligent. It swarms. It takes selfies??” – kérdik önmaguktól is ennek az önjáró csoda-drónnak a Kickstarter oldalán a gyártók. Persze, az összegyűjtött közel egymilliárd forint ellenére csak egy életképtelen kacatot tudtak összehozni, ami soha nem fog eljutni a befizetőkhöz.
5/5
CST-01 – 1,026,292$nEz tipikusan annak az esete, amikor valami túl szép, hogy igaz legyen. Ez az elképesztően vékony óra zseniális ötletnek tűnt a fejlesztők számára is, akik túl nagy fába vágták a fejszéjüket és elbukták a támogatók összes pénzét.