Felvételi 2021: Itt vannak az SZTE top szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy a legnépszerűbb szakokon hány ponttal lehetett bejutni a Szegedi Tudományegyetemre!

Kíváncsi vagy más egyetemek ponthatáraira is? Itt megtalálod a CORVINUS és az ELTE ponthatárait!

Az idei évben 11 százalékkal jelentkeztek többen a felsőoktatásba és a modellt váltott egyetemek népszerűsége is egyre növekszik. A felvételi kapcsán idén több új sztárszak is felkerült a listára. 

A 2021-es felvételi eljárásban 101 878-an jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, ezen belül 14 151-en az SZTE-t is megjelölték. 

Lássuk a ponthatárokat!

Szak

Ponthatár (államilag finanszírozott / önköltséges) 

gazdálkodási és menedzsment

 400 / 369

pszichológia

 435 / 468

turizmus- vendéglátás

 401 / 282

pénzügy- és számvitel

 400 / 302

kereskedelem és marketing

400 / 335

Kíváncsi vagy a legnépszerűbb szakokra? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.