3 egyszerű étkezési rutin, ami segít a fogyásban

Ősz a változások évszaka, sokan ilyenkor tervezik újra az életüket. Visszarázódtunk már a nyári lazsálásból, de még messze van a karácsonyi kajamaraton, így van időnk formába hozni magunkat, hogy fitten várjuk a vizsgaidőszak megpróbáltatásait. Hoztunk 3 olyan apró, könnyen bevezethető rutint, ami egészségesebbé tesz, és a fogyásban is segíthet.

Legyen szem előtt!

Ami nincs szem előtt, arról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ami pedig elsőként szembejön velünk, arra hajlamosak vagyunk elcsábulni. Ha egy kancsó vizet vagy egy nagy bögre cukormentes zöld teát teszünk magunk mellé munka vagy tanulás közben, előbb-utóbb el fogjuk kortyolni, de ugyanez igaz a nassolásra is!

Sokat segít, ha nem botlunk a lakásban lépten-nyomon különféle rágcsákba, vagy ha igen, akkor egészséges alternatívákat találunk: aszalt gyümölcs, diákcsemege, puffasztott kukoricaropogós, kölesgolyó stb.

Ha a konyhapulton van egy gyümölcskosár almával, naranccsal, körtével, banánnal, ezekből akár az utolsó pillanatban, indulás előtt is bedobhatunk a táskánkba, így nem fogunk más nasikra elcsábulni napközben.

Smoothie-trükkök

A smoothie az egyik legjobb napindító reggeli, de uzsonnára is tökéletes. Az egyetlen baj vele, hogy sokszor idő, vagy alapanyag hiányában nem tudjuk otthon összeállítani.

Ezért hasznos, ha hetente egyszer előkészítünk egy nagyobb mennyiséget, és azt adagokban lefagyasztjuk, így csak elő kell kapni a fagyasztóból, és pikk-pakk összeturmixolni egy kis vízzel vagy (növényi) tejjel.

Bátran használjunk hozzá készen kapható fagyasztott gyümölcsöt vagy keveréket is, így változatosabbá tehetjük ezeket a vitaminbomba italokat, és sokszor olcsóbban is kijövünk, mintha friss gyümölcsöt használnánk! Ráadásul a mai technológiának köszönhetően már hirtelen, sokkolva hűtik ezeket a fagyasztott gyümölcsöket, így a vitamintartalma miatt sem kell aggódnunk.

Forrás: --
PRO TIPP!
aki nem szereti a banánt, vagy kerülné a magasabb kalóriatartalma miatt, használjon helyette felkockázott és lefagyasztott cukkinit - ugyanolyan krémes lesz vele a smoothie, mint banánnal, az íze pedig egyáltalán nem érezhető!

Vegán nap? Naná!

Van, aki könnyen le tud mondani az állati eredetű alapanyagokról, míg másnak ez nehezebben megy, de heti egyetlen napot mindenki kibír, sőt!

Fotó / Getty Images

Olyan ételeket fedezhetünk fel, amelyeket eddig nem ismertünk, ízekben, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag, a legtöbb esetben alakbarát étrendet fedezhetünk fel, nem mellesleg a környezetünknek is jót teszünk, hiszen az állati alapanyagok előállítása jobban megterheli a bolygót, mint a növényiek. Rengeteg lehetőség van, és sokkal izgalmasabb, mint elsőre sok húsevő gondolná!