3 film, amiért érdemes maszkban filmet nézni – Filmajánló

Egészen mást jelent a szórakozás 2020 őszén, mint korábban. Nincsenek igazi bulik, ha el is tudunk csípni egy klubkoncertet, 11-kor már lövik a pizsit, arról nem is beszélve, milyen maszkkal a szánkon beszélgetni egy zajos szórakozóhelyen... Ugye látjátok magatok előtt a jelenetet? De akkor hová mehetünk a barátainkkal ezekben a vészterhes időkben, ha ráuntunk már a Fortnite-ra és a kipörgettük az összes YouTube-videót? MOZIBA!

Igaz, a járvány miatt jó néhány film bemutatóját elhalasztották, de idén ősszel is lesz miből csemegéznünk. Hoztunk nektek három filmajánlót, amire érdemes lesz beülni a következő hetekben!

Van Gogh az örökkévalóság kapujában

Ki ne ismerné Vincent Van Gogh nevét? Hallottunk róla a suliban, láttuk a festményeit, a legtöbben még azt is tudjuk, hogy levágta a saját fülét. De ha nem művtörire szakosodunk, itt meg is áll a tudomány. Arról már keveset tudunk, ki volt ő valójában, hogyan élte a mindennapjait, milyen démonokkal küzdött és miért csak halála után ismerték el zsenialitását. A posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakjának utolsó éveit dolgozza fel a Van Gogh az örökkévalóság kapujában című film. Ne hagyjátok ki!

David Copperfield rendkívüli élete

Charles Dickens önéletrajzi ihletésű regényének filmadaptációjára is érdemes jegyet váltani idén ősszel. David Copperfield kisfiúként gondtalan életet él, amíg özvegy édesanyja férjhez nem megy a gonosz és kegyetlen Murdstone úrhoz. Mostohaapja elküldi saját gyárába dolgozni, de anyja halála után megszökik és Londonból Doverbe gyalogolva jut el utolsó élő rokonához, a gazdag nagynénihez és annak hóbortos bérlőjéhez. Némi nehézség árán, de a néni védőszárnya alá kerül és ebben a házban nő fel az ifjú David. Élete szereplői és hóbortos történeteik formálják úriemberré és valódi íróvá David Copperfieldet.

A tulajok

Maisie Williams, a Stranger Things üdvöskéje most igazán nagy fába vágta a fejszéjét. Október 29-én jön a mozikba A tulajok, amelyben néhány fiatal környékbeli házak kifosztásával igyekszik könnyű pénzhez jutni. Úgy gondolják, megtalálták a tökéletes célpontot egy idős házaspár személyében, akik köztudottan egy hatalmas széfet rejtenek a pincéjükben. A betörés azonban nem várt fordulatot vesz, amikor a pár idő előtt hazaér és a fenyegetések ellenére nem hajlandó kinyitni a széfet. Ahogy a látszólag kedves öregek egyre furcsábban és fenyegetőbben kezdenek viselkedni, a fiatalok menekülőre fognák, de talán soha nem hagyhatják már el a házat...