7 dekorációs ötlet otthonra, amelyet mi magunk is könnyen elkészíthetünk

Nemcsak az otthonunkat dobják fel, hanem minket is örömmel töltenek el ezek a saját kezűleg készített dekorációk.

1. Képsorozat kollázs technikával

lakáskultúra, kollázs, képsorozat
lakáskultúra, kollázs, képsorozatForrás: lakaskultura.hu

Látványos fali kompozíciót készíthetünk egyszerűen, különösebb kézügyesség nélkül is. Szabálytalan formára tépett színes papírokat egymásra ragasztva dekoratív kollázsokat alkothatunk. A színeket úgy érdemes megválasztani, hogy harmonizáljanak a bútorokkal, textilekkel, kiegészítőkkel.

2. Ipari kellék bútorként

ipari kellék, bútor, dekoráció, lakáskultúra
ipari kellék, bútor, dekoráció, lakáskultúraForrás: lakaskultura.hu

 Egy színes ipari fémládával kiválthatunk egy komódot vagy lerakóasztalt. Egyedi látvány, és vidám színével feldobja a helyiséget. Ha újonnan sikerül beszerezni, nincs más teendőnk vele, mint hogy stílusosan elhelyezzük rajta kiegészítőinket, de a használt példányt érdemes átfesteni.

3. Asztali lámpa színes rojtokkal

Forrás: lakaskultura.hu

 Ez a díszítés most kifejezetten trendi, lakástextileken és divatkiegészítőkön egyaránt találkozhatunk vele. A rövidáruboltokban kapható színes függönyrojtból vegyünk a búra kerületével megegyező hosszúságú darabot, és kétoldalú ragasztóval belülről rögzítsünk a búra széléhez.

4. Tálcák más szerepben

Forrás: lakaskultura.hu

 Pasztellárnyalatú festékspray-vel fújjunk le néhány műanyag tálcát. Száradás után erősítsünk rájuk ragasztópisztollyal kémcsöveket, kisebb üvegcséket. Az egyedi vázákba öntsünk vizet, és állítsunk mindegyikbe ágakat, virágokat. Dekortapasszal ragasszunk melléjük képeket, feliratokat.

5. Konzervdobozok új ruhában

Forrás: lakaskultura.hu

 A fémdobozok tartósak, így remekül újrahasznosíthatók íróasztali, fürdőszobai és konyhai tárolóként vagy dekorációként. A különféle darabokat bevonhatjuk színes textillel, dekorpapírral, de akár le is festhetjük. Amennyiben vázának szánjuk, helyezzünk a belsejébe kisebb befőttesüveget.

6. Kalapból lámpabúra

Forrás: lakaskultura.hu

A rattan újból hódít, már a lámpákon is megjelent. Amennyiben van egy „feláldozható" szalmakalapunk, a teteje elbontásával és a széle kirojtozásával egyedi lámpaernyőt varázsolhatunk belőle – csak rá kell erősíteni egy függesztékre. Energiatakarékos izzóval használjuk, aminek alacsony a hőkibocsátása!

7. Befejezetlenség

kalap, lámpa, dekoráció, lakáskultúra, diy
kalap, lámpa, dekoráció, lakáskultúra, diyForrás: lakaskultura.hu

Nem csak az ombre (színátmenetes) falak divatosak manapság, az esetlegességet tükröző, szabálytalan megoldások is kifejezetten trendinek számítanak. Kísérletezzünk bátran, hibázni szinte lehetetlen.

A cikk teljes terjedelmében és változatlan formában a lakaskultura.hu oldalról került átvételre.