Nézd meg, mi fog történni, ha a Föld összes jege elolvad

A klímaváltozás nem játék! Erre hívja fel a figyelmet a NASA az animációjában, és Sir David Attenborough a legújabb dokumentumfilmjében.

A NASA 2015-ben azt találta, hogy a tengerek szintje a vártnál gyorsabb ütemben emelkedik.
Az űrügynökség számításai szerint, ha a jelenlegi trend folytatódik, és az összes gleccser és poláris jégsapka elolvad, a tengerszint-emelkedés az elkövetkező évtizedekben elérheti a 65,8 centimétert is, aminek katasztrofális következményei lesznek. A várható hatásokat a Business Insider videója kiválóan szemlélteti.

Nem meglepő módon elsőként az alacsony fekvésű szigetállamok, valamint a Velencéhez hasonló városok fognak víz alá kerülni -mint ahogy ez be is következett egy rövid ideig, 2019 végén Velencében.

Ha Ázsiára tekintünk, a helyzet még ennél is drámaibb, olyan – összesen 19 millió embernek otthont adó – metropoliszok tűnnek el, mint Sanghaj vagy Kalkutta, de az USA területe is jelentősen kisebbé válik; Floridának például búcsút inthetünk.

Itt az animáció, mely megmutattja, milyen hatással lesz ez a földrészek arculatára.

Sir David Attenborough, a neves dokumentumfilmes és környezetvédő is felhívja a figyelmet a klímaváltozás következményeire.
Legújabb dokumentumfilmjében az Élet a bolygónkon (Life in Our Planet) megemlíti, hogy fontos odafigyelnünk a bolygónkra, hiszen csak egy van belőle és jelenleg nem jó irányba tartunk.

Ezt igazolja az is, hogy a vadon élő állatok száma a felére csökkent, eltűnnek a sarkvidékek jégsapkái, és a globális felmelegedés mérhetetlen károkat és emberáldozatokat követel már most is (erre egyik friss példa a Kaliforniai tűzvész vagy az Ausztráliai bozóttüzek).

A híres környezetvédő arra szólítja fel az embereket, hogy cselekedjenek, ugyanis ez már egy sürgető probléma és nem szabad félvállról venni.
A film előzetese:

Te mit szoktál tenni a környezetért? Írd meg kommentben!

A cikk első blokkjában az origo.hu cikke került átemelésre.