Illatos radír, tisztasági csomag, barátságfüzet - emlékszel még rájuk?

Azt mondják, idővel minden emlék megszépül – főleg azért, mert az ember emlékezete egyre inkább szelektív lesz, ahogy öregszik. Összeszedtük azokat a retro kellékeket, tárgyakat, amik felidézik a gondtalan alsós éveket. Jegyeket, bérleteket felmutatni, indul a nosztalgiavonat!

Régi szép emlékek...
Régi szép emlékek...Fotó / Mediaworks

Illatos radír

Tudja valaki, hogy ennek mi értelme volt? Semmivel sem tudott többet, mint egy sima elefántos radír (huh, ez is mennyire retro), csak annyival, hogy illatos volt.

És valamilyen érthetetlen oknál fogva, akinek ilyen lapult a fém, Tom&Jerry mintás tolltartójában, az volt a leglazább gyerek a nagy mászókán innen és túl.

Tisztasági csomag

Fogkefe, fogkrém, törölköző, fésű és persze az elmaradhatatlan WC-papír. Mindez egy tornazsákba téve lógott a tanterem végében, és a legtöbbször hozzá sem nyúltunk a fogmosáson kívül. Egyébként a fél brigád nem volt tisztában azzal, hogy a fogkrémet ki kell köpni: nyelték, mint kacsa a nokedlit.

Barátságfüzet

Úgy töltöttük, mintha muszáj lenne.

A világ leglényegtelenebb információit kellett magadról megosztani úgy, hogy a legtöbbször senki sem olvasta el, mit írtál.

A tanév végére, vagy a következő elejére ezek rendre elkeveredtek, és kezdődött minden elölről. Bárcsak a kezünkbe akadna egy régi darab! Mindent megadnánk érte, ha most láthatnánk, mi volt az osztálytársaink kedvenc színe, autómárkája, állata, zenéje akkoriban.

Dobókockába csomagolt piros és kék pöttyök

Kívül dobókocka, belül egy csomó piros és kék, kör alakú papírfecni. Mi az? Az igazság az, hogy mi sem tudjuk. Hírből hallottuk, hogy a számolást tanítják vele az elsős lurkóknak, de még nem találkoztunk olyannal, aki használta is.

Neked melyik tárgy idézi fel leginkább a régi időket?