Így teremts olcsón otthonos hangulatot!

Ilyenkor, késő ősszel az egyetlen mentsvár egy barátságos otthon lehet, hogy elmenekülj a korai sötétedés, az esős idő és a hideg elől. Pici ráfordítással tökéletes búvóhelyet készíthetsz a lakásodból, házadból.

Az esős, zord, hideg időben nagyon jólesik a léleknek, ha munka után otthonos, hangulatos házba érkezik haza. Szerencsére nem is kell nagy ráfordítás, hogy kellemesebb legyen a légkör, csupán pár dolgot kell beszerezni hozzá. A gyertyák, hangulatvilágítások is nagyon hasznosak lehetnek ilyenkor, de különböző dekorációk is feldobják a szobákat. Azonban érdemes vigyázni, mert egyes díszítôelemek nemhogy nem javítanak, de ronthatnak is az összképen!

A pihe-puha meleget áraszt

A régi, kopott párnahuzatokat cseréld le puha, szőrmés hatásúakra, ezek ugyanis már ránézésre is melegséget árasztanak magukból, így a szoba is otthonosabb lehet tőlük. A plédeket is érdemes hasonlóra cserélni, sőt ha igazán jó hatást akarsz elérni, akkor a párnáknak és a takarónak színben és hangulatban is passzolnia kell egymáshoz. Így sokkal jobban fog esni este egy forró teával befeküdni az új, szép párnák közé.

Fotó / Shutterstock / borsonline.hu

Lazítás illatokkal

Az illóolaj az egyik legjobb megoldás arra, hogy a stresszt és a fáradtságot elűzze. A levendulaolaj csökkenti a félelmet, ellazít és kiegyensúlyoz. A majorannaolaj enyhíti a lelki fájdalmakat, míg a citromolaj élénkítő hatású. Ezekből érdemes a fürdővízbe csepegtetni, vagy egy fotelbe bekuckózva, olvasás közben párologtatni belőlük.

Fotó / Shutterstock / borsonline.hu

Fahéjat az asztalra!

Ne felejtsd el a különböző dekorációkat se! Egy tálba kitett fahéjrudak, szárított narancshéjak, kávészemek és tobozok, igaz, hogy már a téli hangulatot erősítik, azonban az illatuk és látványuk jó hatással van a lélekre. Késő ősszel még a dísztökök is feldobhatják a hangulatot, de más, fából készült dekorok is jól mutatnak a szobában.

Fotó / Shutterstock / Mediaworks

Világítás sárga fényű izzósorral

Az ágykeretre, faliképek vagy a tükrök köré tekert égősor rögtön más megvilágításba helyezi az egész szobát. Azonban nem mindegy, milyen fényű égősort választ magának. Érdemes olyan színeket keresni, amelyek melegséget árasztanak. A sárga fényű égők a legjobbak, míg a hidegebb tónusú, például a fehér színű égőket télen érdemes elkerülni. 

Fotó / Shutterstock / Mediaworks

Virágzó növények

A télen is nyíló virágok sokat segíthetnek, hogy egy kicsit tavaszias, nyárias hangulatba kerüljön. A szobaciklámen nagyon szép, viszont nem bírja a meleget, ezért nem érdemes a fűtőtesthez közel tenni, az ablakban viszont nagyon jól érzi magát. A mikulásvirág bár picit karácsonyi hangulatot hoz, mégis gyönyörű, és szépen mutat az asztalon. A korallvirág kifejezzen szereti a sötétet, így az őszi-téli időszak kedvez a virágzásához. Az amarillisz liliomszerű, hatalmas virágai gyönyörű díszei lehetnek a szobának, de ennek a gondozására is figyelni kell. 

Fotó / Shutterstock / Mediaworks

 A cikk teljes terjedelmében a borsonline.hu oldalról került átvételre.