Így udvarolnak egymásnak a jegesmedvék – Íme 10+1 állati érdekesség

10+1 tény az állatvilágból, ami garantáltan feldobja a napodat.

1. Szállj el kismadár!

A bizonyítottan legmagasabban szálló madár egy karvalykeselyű volt. Egy alkalommal 11.277 m magasra repült, ahol egy repülőjárattal ütközött Elefántcsontpart közelében. További madarakkal kapcsolatos érdekességekről itt olvashatsz.

2. Micsoda ormány!

Az elefántok akár 30 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet. Ha megtalálják, egyszerre akkora mennyiséget szippantanak fel, amennyi egy embernek három napra elegendő lenne.

3. A jegesmedvék a legromantikusabbak

A nőstény jegesmedvéknek különleges illatmirigyek vannak a mancsukon. Ezek segítségével hagynak szerelmi üzeneteket a havon, hogy a hímek megtalálhassák őket.

Forrás: Pixabay

 4. Helló, koalák!

Nem sok állatnak van ujjlenyomata, de a koaláknak igen. Méghozzá szinte ugyanolyan, mint az embernek.

5. Sokan irigylik a tigriseket!

A tigrisek nagyon pajkos állatok. Párzási időszakban akár napi 50 alkalommal is párosodnak, 5-15 perces megszakításokkal. Mindezt 5-6 napig is bírják. Micsoda teljesítmény!

6. Csak semmi szilárd!

A pókok kizárólag folyékony halmazállapotú táplálékot képesek magukhoz venni. Ahhoz, hogy ezt kivitelezhessék, az áldozatukba fecskendezik emésztőnedvüket, ami olyan erős, hogy azonnal feloldja a zsákmány szövetállományát. A pók ezután egyszerűen „megissza" a zsákmányát.

7. A zsiráfok szíve óriási!

Ez nem vicc, ugyanis körülbelül 60 cm hosszú, és több mint 9 kg. Ez a hatalmas és erős szív 75 litert vért pumpál át percenként. Magasságuk és szívük mérete miatt az állatvilágban a zsiráfoknak a legmagasabb a vérnyomásuk.

Fotó / Pixabay

 8. Furcsa állatok a szöcskék!

A szöcskéknek fehér színű a vérük. A nagy amerikai szöcskéknek az elülső lábain találhatók a fülei. Meglehetősen szürreális!

9. Hova ez a nagy sietség?

A lajhár a leglustább állat, mivel élete négyötödét alvással vagy szunyókálással tölti. Emellett olyan lomha, hogy még ha üldözik, akkor sem tesz meg többet percenként 1,83 m távolságnál.

Fotó / Pixabay

10. Egy szál hernyó!

A selyemhernyó gubója egyetlen szál selyemfonálból áll, amelynek hossza 3 km is lehet, vastagsága pedig az emberi hajszál 1/10-e.

10+1. Vigyori

A kurtafarkú kenguru valószínűleg a legboldogabb állat a Földön. Mindig mosolyog!

Fotó / Instagram

 A cikk teljes terjedelmében a metropol.hu oldalról került átvételre.